Förberedelser inför “Sverige Runt 2018”

6 kommentarer

Tre år i rad har jag ju valt att skjuta upp detta äventyr, men nästa år måste det bli av – och inget arbete kommer att tillåtas förhindra detta.

Förberedelserna hittills har varit ganska tröga, men den frystorkade maten kom ju för ett tag sedan, och nu söker jag efter nya packväskor att ha fram på cykeln.

Tyvärr(?) kommer ingen hund att kunna följa med på detta äventyr, vilket också gör att det inte kommer att finnas något behov för cykelkärra.

På så sätt blir packningen och ekipaget betydligt lättare, och man kan enklare förflytta sig i egen takt utan att få dåligt samvete för att exempelvis en hund får finna sig i att åka i cykelkärran längre sträckor.

Att ha hund med sig fungerade väldigt bra både under cykelsemestern från Kiruna till Ystad, och Den Stora Vandringen – men under det här äventyret siktar jag på distans med minimal packning.

För att hålla nere vikten på packningen kommer jag att skicka upp veckoransoner med mat och kläder till vissa städer, och hämta upp dessa på vägen.

Under dessa 5 veckor kommer det att bli många nätter i tält, men förhoppningen är också att man kommer att kunna våldgästa någon vän på vägen – eller att någon vän med husbil/husvagn söker upp en på vägen.

En preliminär karta över turen hittar ni här!

Inför ett 450 mil långt äventyr kommer det naturligtvis att krävas en hel del träning, något som är planerat att komma igång tidigt under våren 2018.

I genomsnitt kommer en dagsetapp att ligga på max 15 mil, även om man vissa dagar kommer att kunna ta sig betydligt längre än så.

Det kan låta mycket, men man får också ta med i beräkningen att jag har “en hel dag” på mig.

Tempot kommer naturligtvis att variera. Vissa dagar kommer jag att trampa på för glatta livet, och andra dagar kommer jag att sakta susa fram längs våra svenska (och bitvis finska) vägar.

Jag kommer att lägga mer fokus på att dokumentera resan, och uppdatera både hemsidan och Facebook om dagliga upplevelser, och avslutningsvis hoppas jag naturligtvis på att ni alla vill följa med på äventyret!

Skrivet av Henrik Olsson

2017 09 08 || 11:37

6 svar to 'Förberedelser inför “Sverige Runt 2018”'

Subscribe to comments with RSS

 1. Det är mycket som ska planeras, men det kommer du att fixa galant. En väns son som åkte skidor över Antarktis och Grönland bland annat., bröt av sina tandborstar så att vikten skulle bli minimal! 🙂
  Lycka till!

  Veiken

  2017 09 08 || 13:00

 2. Spännande att följa! 😀

  Denise

  2017 09 08 || 16:22

 3. Låter verkligen som ett spännande äventyr, kul att det blir av nu nästa år!☺

  Kattis

  2017 09 08 || 17:22

 4. Allt måste förstås förberedas och planeras noggrant,
  eftersom du inte kommer förbi här hos mej, måste jag också försöka planera in var jag ska hålla till för att få en skymt av dej och din cykel.

  Kul med äventyret:)
  Syrran och jag red ju sträckan Mackmyra (utanför Gävle) – Böda (norra Öland) som tonåringar…vet att föräldrarna höll på att planera och ordna övernattningar under flera månader…

  marianne

  2017 09 08 || 19:32

 5. Ska bli kul och följa med på resan!

  Days by Johanna

  2017 09 08 || 19:45

 6. Wow! Vilket äventyr. Då hoppas jag att du redan är igång med att förbereda dig fysiskt. Smart med att skicka iväg paket till olika destinationer/städer. Jag önskar dig stort LYCKA TILL med allt som ska fixas innan och jag ser fram emot rapporter; skrivna och foton under den “lilla” trippen. Det låter som långa dagsturer. Men du tycks ha gjort det förr och känner såklart till din egen kapacitet.

  Bosse Lidén

  2018 01 19 || 10:22

Lämna en kommentar: