“Säng säng säng”…

11 kommentarer

… är ju, för oss lite äldre, en ganska bekant sång framförd av Galenskaparna & After Shave – men oavsett om man hört låten eller inte så är ju en säng något vi alla behöver dagligen.

Sängen i sig är ju en plats som används till en mängd olika aktiviteter förutom att sova.

En del äter i sängen, en del gör sitt yttersta för att garantera mänsklighetens överlevnad, andra tittar på film i sängen, en del hoppar i sängen, och andra gömmer sig under täcket med ficklampa i hopp om att obemärkt kunna läsa en spännande bok.

Vissa bygger kojor i och under sängen, och andra nyttjar den för kortare powernaps som dessvärre blir betydligt längre än vad som ursprungligen var planerat.

Sen finns det också de som låter hundarna sova i sängen, vilket i sin tur påverkar möjligheten till en bekväm sovställning på ett ganska negativt sätt.

Oavsett vad sängen fått för ett ytterligare användningsområde så kan vi kanske alla vara överens om att den åtminstone ska vara bekväm när det väl är dags att sova.

En god natt sömn är ju verkligen vederkvickande balsam för själen

För egen del önskar jag ju lite mer bredd än dagens 120 cm, för hur det än är så blir det väldigt trångt när mina tre hundar gemensamt försöker finna en plats bredvid sin husse.

Om man tittar på olika sängar hos sova.se ser man snabbt att 180 cm borde vara en tillräcklig bred för mig och mina små pälsmonster, men problemet är bara att mitt nuvarande sovrum inte är stort nog.

När renoveringen av vinden väl är färdig är det inte omöjligt att jag kommer att kunna byta upp mig till ett större sovrum, och då finns ju möjligheten att återigen skaffa en dubbelsäng.

Säkert till vovvarna stora glädje, som minns den gamla goda tiden när det fanns gott om plats för dem…

Hur sover du?

Skrivet av Henrik Olsson

2017 01 31 || 17:07

Publicerat i Baronen - In Real Life

Taggar:

11 svar to '“Säng säng säng”…'

Subscribe to comments with RSS

  1. kul med väktarutbildning, men förstår att det är jobbigt utan hund.

    Corina

    2017 02 02 || 14:26

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: