Mitt ekologiska fotavtryck…

13 kommentarer

Under årets första månad startar ett nytt projekt, och planen att jag ska göra mitt yttersta för att minska det ekologiska fotavtryck jag lämnar efter mig under 2017.

Tittar man närmare på detta inser man ganska snabbt att det kommer att kräva en förändring på ganska många områden, och jag förväntar mig inga underverk den första månaden.

Men ibland måste man också göra det möjligt för att underverk ska kunna ske, och därför ska jag målmedvetet sträva att hela tiden bli bättre.

En del av detta blir att titta efter närproducerade-, ekologiska-, krav- och fairtrademärkta alternativ, och samtidigt handla på ett sätt som innebär mindre onödigt förpackningsmaterial.

Den riktigt stora boven i mitt liv just nu är inte helt oväntat bilen, som under 2016 rullade 25’000 km – vilket egentligen är en fullständigt oacceptabel siffra.

Till mitt försvar jobbade jag uteslutande i Halmstad, och arbetstiderna gjorde det inte möjligt att nyttja kollektiva färdmedel.

Även om cykeln användes ibland så gjorde arbetstiderna och avståndet det nästan omöjligt att helt förlita sig på detta annars så fantastiska färdmedel, och sen får man ju skylla ganska mycket på latmasken också…

Att åka bil innebar ju också möjlighet att vila lite extra när man slutade sent och började tidigt.

I år ska jag försöka sätta en gräns på 10’000 km, och helst av allt ska jag inte ens nå dit.

Regelbundna uppdateringar på hemsidan om framsteg och bakslag utlovas!

13 svar to 'Mitt ekologiska fotavtryck…'

Subscribe to comments with RSS

 1. så bra!

  Pauline

  2017 01 02 || 18:03

 2. Riktigt bra 😀 Åker också väldigt mycket bil då jag har 2 mil till skolan och strax över 1 mil till stallet och jobbar jag är det 1 mil åt andra hållet… Men brukar försöka ta vissa saker i samma veva så det inte blir att man kör i onödan 🙂

  my

  2017 01 02 || 21:18

 3. riktigt coolt

  Shahrzad

  2017 01 03 || 10:28

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: