Det är mindre än 4 månader kvar…

13 kommentarer

1391691_690493980969513_2094797692_n

… innan jag hoppar upp på min cykel och påbörjar den ca 450 mil långa cykelturen, som bland annat kommer att ta mig både till Treriksröset och Smygehuk!

Jag hoppas naturligtvis också på att jag även under detta äventyr knyter vänskapens band med många runt om i vårt avlånga land!

Börjar man titta närmare på själva packningen så kommer jag under våren att beställa hem frystorkad mat för fem veckor från utemat.se!

Eftersom det handlar om ganska stora volymer kommer jag i förväg att skicka matransoner till väl utvalda platser i vårt land, som jag sen enkelt kan hämta när jag ändå passerar.

På så sätt behöver jag aldrig ha mer än mat för 5-7 dagar i packningen!

Bloggen kommer förhoppningsvis att kunna leva vidare precis som vanligt, och man kommer även att kunna följa äventyret på Facebook!

Den här gången siktar jag mer på att kunna dokumentera med bild och videoklipp, så min lilla teknikväska kommer bland annat att innehålla:

 • Surfplatta
 • Nikon D3200 + objektiv
 • GoPro

Allt sådant kräver ju ström, men samtidigt har min ryggsäck en solpanel på 10W, och utöver det har jag en annan enklare panel på 6W.

Ryggsäcken har dessutom ett eget batteri som räcker länge och väl, samt ett externt batteri: GP Powerbank – så strömmen kommer nog inte att vara något problem mellan campingarna.

Vilket också leder mig till nästa punkt:

Jag kommer i första hand att övernatta på campingar, även om den norra delen av Sverige kommer att bestå av en del övernattningar i skogen. Dock siktar jag på att i möjligaste mån hålla till nära bebyggelse.

Den här gången har man ju inte en stor och stark schäfer att krama när man hör suspekta ljud utanför tältet…

Tältet kommer att vara ett litet lättviktstält som jag ännu inte införskaffat, och sovsäcken blir nog samma gamla vanliga jag alltid använt!

Hur allt ska få plats på cykeln återstår att se, men med två väskor på framgaffeln, en på styret och med hjälp av en tillfällig pakethållare ska det nog gå att lösa!

Jag vill ju i möjligaste mån undvika behovet av en cykelkärra!

I övrigt kommer cykeln att lämnas in på service innan avresa så att man kan vara säker på att allt är helt och fint från början.

För att dessutom undvika besvärande hinder som punktering kommer jag att använda mig av självlagande slangar!

Mer information kommer!

Skrivet av Henrik Olsson

2016 01 30 || 14:49

13 svar to 'Det är mindre än 4 månader kvar…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Låter som om du har tänkt på de mesta =)
  Hur är de med ditt knä, har för mig att
  de spöka vid någon cykeltur???

  sussi

  2016 01 31 || 15:13

 2. Jisses vad du ska cykla 😛

  Amanda Lindstrand

  2016 01 31 || 16:32

 3. sv: Tack, älskar blåvitt porslin 🙂

  Johanna Utterberg

  2016 01 31 || 22:11

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: