En era har gått i graven…

13 kommentarer

VKGzXPQlVI4Sf1eAG6wyNrL5.1

Under många år har mina tidiga morgonpromenader varit föremål för så väl beundran, som ifrågasättande och ibland även idiotförklarande.

Det är föga svårt för många att förstå motivationen bakom att gå upp kring 03.00 (eller ännu tidigare) för att träna med hundarna innan jobbet, men det har också varit mitt liv.

Tränings ska syfta till att förbättra livskvalitén, men när det leder till sömnbrist som i sin tur har en negativ påverkan på hela ens vardag är det dags att ta tag i saker och ting och förändra allt i en positiv riktning!

I onsdags genomfördes den sista morgonpromenaden innan 05.00, och om man än må vara envis när det kommer till vanor så tror jag ändå att man kommer att acceptera dessa nya rutiner!

Hälsan framför allt – men bli inte allt för förvånade om det sker ett “återfall”!

Den senaste tiden har det dock blivit allt mer påtagligt hur långvarig sömnbrist påverkar kroppen – speciellt om den tillåtits under många år.

Sover man mellan 4-6 timmar/natt under arbetsveckorna är det inte alls konstigt att man oftast upplever ett tillstånd av medvetslöshet under sina lediga dagar.

Nya tider väntar med många och långa… kvällspromenader..?

Hur ser dina rutiner ut när det kommer till träning?

Skrivet av Henrik Olsson

2015 08 21 || 18:33

13 svar to 'En era har gått i graven…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Haha, åh, jag skulle aldrig orka gå upp SÅ tidigt för att motionera hundarna. Nu på hösten blir det knepigt. Morgonen är kall, eftermiddagen varm. Jag vill helst motionera hundarna innan jobbet men när det är så varmt som möjligt, vi är fryslortar 😉 Det lutar ändå åt att det blir långpromenad på morgonen innan jobbet, så sent som möjligt innan jag måste iväg och sedan ut för att njuta av värmen med en lugn rastningsrunda direkt efter jobbet. Det fungerade helt ok förra hösten i alla fall.

  Ninni

  2015 08 22 || 09:54

 2. Här blir det aldrig tidiga promenader eller träning. Ja jobbar ju skift så promenad o träning sker på olika tider. Jobbar ja fm blir det när ja slutar kl 2, jobbar ja em aktiveras det på fm och natt veckor när man vaknar.
  Sover tyvärr också rätt dåligt,jobbar ja fm sover jag sällan mer än 4 timmar vilket som sagt är alldeles för lite.
  Hoppas att allt är bra dig och hundarna.

 3. Du har tagit ett bra beslut och jag förmodar att du snart har fastnat i andra rutiner så din och hundarnas träning blir av i alla fall.

  Jag har tappat alla rutiner när det gäller det mesta, men det är väldigt svårt att ha rutiner när man jobbar ar olika tider hela tiden 🙁

  marianne

  2015 08 23 || 22:03

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: