Man undrar hur tillverkarna ibland tänker…

12 kommentarer

IMG_2170

Min trimmer råkade ut för skadegörelse i vintras!

Någon icke identifierad mus hade roat sig med att tugga sönder gummiproppen till förgasaren på min trimmer, något som slutade med ett mindre bensinläckage i förrådet.

Först idag (bättre sent än aldrig) tog jag tag i saken och skruvade loss den och åkte iväg till Granngården (där jag köpt trimmern) i hopp om att dessa skulle ha den lilla gummiproppen.

Men icke.

De hänvisade mig till Maskingruppen som har ett stort lager på delar till diverse saker – men bland alla deras organiserade lagerhyllor fanns inte en enda passande gummipropp.

Det visade sig att den lilla enkelt löstagbara gummiproppen skulle innebära att jag måste byta hela förgasaren (!!!) för att få fixat problemet.

Det skulle kosta mig 1300 kronor, vilket i princip var vad trimmern kostade.

Lyckligtvis hade tjejen en trasig trimmer liggandes hemma, och som genom ett under passade den gummiproppen på min trimmer…

Dessvärre kunde jag inte testköra den då jag saknade 2-taktsbensin hemma, men jag ska köpa lite i morgon och förvandla den igenväxta gårdsplanen till en öppen yta!

Jag känner mig nöjd över att det hela slutade lyckligt!!

Märkligt är dock att tillverkarna inte kan tillhanda hålla en sån reservdel, då gummi gärna torkar med tiden om de inte före råkar ut för gansta’ mices!

Skrivet av Henrik Olsson

2015 05 25 || 18:30

12 svar to 'Man undrar hur tillverkarna ibland tänker…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Verkligen en tur i otur här i detta fallet! Man tycker att de borde ha reservdelar till allt som de säljer, men just det man behöver ska de aldrig ha. Så ska det alltid olyckligtvis vara..

    Moa

    2015 05 26 || 09:44

  2. Vanlig bensin och en matsked olja anväder jag.

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: