Med sikte på minimalismen…

11 kommentarer

10846060_915208551831387_1915890019303392640_n

Jag har under lång tid gjort små noteringar i mitt lilla anteckningsblock samtidigt som jag regelbundet läser om minimalism på bloggar, hemsidor och i artiklar etc.

Visst försöker jag sikta på att leva så enkelt som möjligt, även om det bitvis går trögt och ibland känns det som att man tar ett steg framåt och två steg bakåt.

I sann minimalistisk anda ska man äga 100 saker eller mindre.

I nuläget äger man mer än 100 saker. Betydligt mer.

Men oavsett var jag befinner mig i denna process så får man tänka på att insikten och strävan efter ett enklare liv är det viktigaste.

Att gå emot strömmen, och medvetet arbeta för att bli diskvalificerad i tävlingen “den som har flest prylar när denne dör – vinner“.

Att nöja sig med det viktigaste, och våga inse att hemmet i stort är överfullt med bra-och-ha-prylar som aldrig används – och förmodligen aldrig kommer att användas.

Detta har fött tanken på att utmana sig själv genom ett litet köpstopp.

Idag har jag allt jag behöver, och mer där till – och de enda prylar jag eventuellt köper är egentligen överflödiga från första stund. Innan jag ens har brutit förpackningen.

Impulsiv som jag dock är i vissa fall (på gott och ont), så kommer denna dag att vara den första dagen under kommande 7 dagar (vi börjar enkelt) då jag inte ska köpa någon sak eller pryl alls.

I stället ska jag återigen gå igenom skåp, lådor och förråd i jakten på överflödiga saker som antingen ska säljas, skänkas bort eller i värsta fall kastas.

Hur det hela kommer att gå återstår att se…

Skrivet av Henrik Olsson

2014 12 19 || 13:36

Publicerat i Baronen - In Real Life

Taggar:

11 svar to 'Med sikte på minimalismen…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Sv: okej 🙂

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: