~ om min lilla bagheera ~

32 kommentarer

www.henrikolsson.eu_0801488.1.1

Som många av er känner till var Bagheera en av de fem valpar som Debbie fick den där kyliga aprilmorgonen 2008 – och också den vovve som fick stanna kvar i min ägo.

Det har inte varit något annat än en ren förmån att få äga och träna en hund som Bagheera.

Med sin ståtliga hållning och mörka skall kunde han lätt framstå som en vältränad vakthund, men inombords var han inget annat än en jättestor nallebjörn som älskade allt och alla.

Tyvärr var hans höfter väldigt dåliga, något som hans första 5 år doldes väl av en bra grundträning som valp, men också ett aktivt liv som vuxen.

Han kunde hoppa och skutta utan problem, men efter att jag slutat träna honom började kroppen sakta ta ut sin rätt på min lurviga lilla förtidspensionär.

Han har fått hänga med så länge det varit tydligt att han inte har ont, och igår var det tyvärr dags att ta farväl av honom.

Han har under sitt korta liv skänkt mig så oerhört mycket glädje med alla sina påhitt och upptåg här hemma, och det har alltid känts bra att mötas av en varm och gosig nalle vid dagens början, och efter att arbetsdagen tagit slut.

I morse möttes jag dock inte av någon gosig nos, och inte heller satt någon och väntade på mig bakom grinden till carporten.

En individ som Bagheera kan bara efterlämna sig ett enormt stort tomrum, men lyckligtvis kommer hålet att kunna fyllas många gånger om med alla vackra minnen jag har efter min underbara vän.

Bagheera och Fjant

Skrivet av Henrik Olsson

2014 04 02 || 14:56

32 svar to '~ om min lilla bagheera ~'

Subscribe to comments with RSS

 1. Usch och fyyy…beklagar verkligen Henrik, han var en stilig kille!…styrkekram! ALDRIG lätt när man måste ta besluten även om man gör de för sin fina fyrbenta väns skull!

  Kicki

  2014 04 03 || 19:20

 2. kan säga med en gång, man gör vad som e bäst för djuren. vi ska försöka hitta nytt hem åt bella för hon trivs inte med valp och råttor (råttorna hade ja först) o den enda som funka bäst me råttorna är meja, de är bästa vänner men nu har bella anfallit buren flera ggr och visat oss att hon inte trivs därför ska mina nära vänner adoptera henne och de vill gärna ha na, plus bella älskar dom. o vi ska skaffa en kompis till meja i framtiden, då hon e lite äldre osv.

  du gjorde va som va bäst, varför vara självisk för ens egen skull, har man försökt, tänka att allt ordnar sig – de betyder inte att det gör det tyvärr 🙁 men hoppas att du repar dig. och mår bra ändå. Har en ny blogg som du kanske ser, jag hoppas att du fortsätter läsa min blogg 🙂 Meja hälsar till dina fina schäfrisar 😉 hahah

  anna

  2014 04 03 || 22:50

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: