Henke satte kaffet i halsen…

42 kommentarer

Ska jag byta namn till McOlsson?

… idag på jobbet när vi hade vårt förmiddagsfika: In i fikarummet klev vår chef iklädd en kilt från Blåkläder… Han packade upp en låda och gav en kilt till var och en som ville ha.

Bakgrunden till detta var när vi en gång kikade igenom en katalog med arbetskläder och fann kiltarna så råkade några av oss antyda att vi ville ha sådana. Min entusiasm la tydligen grunden för chefens agerande.

Så med stolthet bar jag (och några med mig) dessa kiltar. Friska fläktar blåste upp i v… dem var bekväma att ha i värmen. Jag bestämde mig redan vid frukosten att jag skulle ha den när jag cyklade hem.

Sagt och gjort. Arbetsdagen tog slut, och jag satte mig på cykeln för att trampa hemåt. Jag insåg redan på parkeringen att det blåste lite väl mycket, men svalde min stolthet och trampade vidare…

Hela vägen hem fick jag med en hand hålla ett krampaktigt tag om båda flikarna för att vinden inte skulle blotta hela härligheten för intet ont anande trafikanter. Denna dag tycktes det även vara ovanligt många bilar längs 154:an, och jag trampade så snabbt jag kunde för att raskt kunna ta mig in på skogsvägen som leder fram till mitt hus. Har jag nämnt att det är nästan 12 km mellan jobbet och hemmet?

Noga iaktog jag bilisterna medan jag tappert höll ihop den spillra av manlighet som nu fanns kvar. De flesta anade förmodligen inte att jag hade kilt på mig… några kanske tog det fladdrande tyget som en jacka jag bundit om midjan, men lika fullt vändes huvuden i förbipasserande bilar…

Väl inte på skogsvägen kunde jag äntligen pusta ut… och eftersom jag fegade ut och tog den första skogsvägen så fick jag också en backe som inte går av för hackor. Svettig och andfådd nådde jag toppen, samtidigt som jag bad till en något lägre makt: “Måtte jag bara inte träffa på något annat levande förrän jag är hemma…” Det gjorde jag inte heller.

I morgon tar jag på mig mina shorts innan jag sticker till jobbet!

Skrivet av Henrik Olsson

2010 07 06 || 22:30

Publicerat i Baronen - In Real Life

42 svar to 'Henke satte kaffet i halsen…'

Subscribe to comments with RSS

  1. där kom det en bild på dej iallafall 🙂

    Killenmedstil

    2010 07 10 || 15:52

  2. Kilt är Coolt!

    Maya

    2010 07 12 || 13:58

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: