Träning till våren…

10 kommentarer

Träning...

Träning...

Sakta men säkert börjar planerna på årets kommande träning ta form…

Utöver mitt cyklande till och från jobbet så blir det som sagt längre, och längre promenader med vovvarna. Jag beräknar kunna börja med dragträningen inom ett par veckor. Kärran har blivit ytterligare lite försenad, något som egentligen inte spelar någon större roll. Som vägarna ser ut här i skogen idag är det väldigt tveksamt om det hade gått att köra med den…

Det kommer även att bli kurser för vovvarna, och först i skolbänken sätter vi Eragon. Han behöver den få rejält med social träning så att han lättare accepterar andras hundar – och då främst Yatzy och Pepzi. Hans tidigare ägare har ju inte gått någon kurs med honom, och pga hans hälsotillstånd i höstas var det inte riktigt läge att träna honom. Den högsta prioriteten då var att han skulle bli frisk.

För Debbies del hoppas jag på att kunna gå åtminstone en spårkurs till med henne. Själva spårandet för henne har legat nere ganska länge, men det känns som att det är läge att ta upp det igen.

Bagheera å sin sida är en väldigt social hund, men lite mer lydnadsträning för hans del vore kanske på sin plats? Kanske får även han gå en spårkurs…

Här hemma på godset har jag ju byggt en mindre agilitybana, och det är min förhoppning att jag även kommer att kunna använda den till våren.

Det ser ut som att detta kommer att bli ett träningens år, men samtidigt finns det en orsak till varför det blir så. Jag hoppas bara att jag och alla mina hundar kommer att få vara friska och slippa alla skador som kan sätta käppar i hjulet.

Alla dessa olika delar syftar ju till en enda sak: att bygga upp både mig och hundarna inför den ultimata utmaningen: Den Stora Vandringen!

Skrivet av Henrik Olsson

2010 03 21 || 19:25

Publicerat i Okategoriserade

10 svar to 'Träning till våren…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Träning till våren…'.

 1. …agility e något jag kört med Annie och gått några kurser…de e riktigt kul men vi kör lite för skoj skull!!

  Kicki

  2010 03 21 || 19:35

 2. …ja…speciellt när man mått så bra och har delat många fina minnen tillsammans…=/…men jag kan inte tänka mig att beskedet kommer att bli något annat än att låta honom få somna in…

  Kicki

  2010 03 21 || 19:46

 3. Tack och desamma till dig… men kväll då!

  Annika

  2010 03 21 || 20:06

 4. Gäller ju att inte “överträna” bara…

  Sv: Tycker faktiskt att det e rätt bra ändå… Ara blir bara blöt när vi e ute nu, inte smutsig =)

  Linda

  2010 03 21 || 20:23

 5. de blir najs de här hör (läser) jag! 🙂
  fick du några påsar förresten???

  sv: jag förstår dej helt o hållet. hehe!

  Henke "Hoppelajnen"

  2010 03 21 || 21:56

 6. sv: okej. ska dubbelkolla med per-anders som har hand om lagret… det går till jobbet och ditt namn ska stå överst så det kommer till rätt person. 🙂

  Henke

  2010 03 22 || 09:35

 7. sv: oj! 7hundar! Coolt!Är de också livliga allihopa eller? 😉

  MaNa

  2010 03 22 || 10:53

 8. haha ja de e sant, får väl snart ta och boka mig ett rum på hemmet : ))

  Jonnie

  2010 03 22 || 13:35

 9. Gud va det låter spännande!

  Annika

  2010 03 22 || 14:22

 10. sv: hitta du nått? annars ska jag kolla med p-a imon när han är tillbaka.

  Henke "Hoppelajnen"

  2010 03 22 || 19:09

Lämna en kommentar: