En gammal metallarbetare…

6 kommentarer

Metallindustri

Metallindustri

Av någon märklig anledning har jag alltid trivts i lite skitigare miljöer, som lager och metallindustri…

Jag har aldrig strävat efter att bli en kostymnisse, utan trivs mer än bra i mina snickarbyxor och arbetsskor. Man kan undra vad det är som gör att just denna miljön lockar så? Är det bullret från olika maskiner?

Av alla de olika jobb jag haft kan jag nog ändå påstå att jag hittat något som passar; lokalvård, väktare, gårdskarl, ytbehandling, resemontör, och nu slutligen monterar jag vikskärmar för Silentia.

Nu handlar det inte direkt om någon tung industri, men charmen finns där bland pallställ, travar med pallar, betonggolv, truckar och mycket annat.

Ett arbete som kräver lite mer av kroppen passar mig med andra ord helt perfekt. Vilken typ av jobb passar dig, och om du inte jobbar med det – vad skulle du vilja jobba med?

Skrivet av Henrik Olsson

2010 02 09 || 17:46

Publicerat i Baronen - In Real Life

6 svar to 'En gammal metallarbetare…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'En gammal metallarbetare…'.

 1. jag är helt klart en kostymnisse, jag jobbar på hotell och spenderar mina dagar i kostym i en reception.

  olatidman

  2010 02 09 || 19:25

 2. haha jag tvekar på det;)

  olatidman

  2010 02 09 || 19:42

 3. Bagare el Kock. Kan inte jobba som detta längre, tyvärr har förstört ryggen å axlarna är nu mera sjukpensionär.

  En liten fråga: “Gårdskarl” vad gör en sådan?

  Svar: Jag fick göra lite allt möjligt som att utfodra djuren, till att fixa små saker runt om på den gården. Ganska varierande arbete.

  emma

  2010 02 09 || 21:46

 4. …jag har oxxå alltid haft kroppsarbetar jobb..har jobbat på lager med 7 funktionshindrade som jag var arbetsledare för, jobbat inom trädgård men tyvärr så fick jag sluta pga min nackskada, har oxxå jobbat med ungdomar med grava funktionshinder med utåtagerande å självdestruktiva beteenden…utbildade mig -04 inom trädgård men kunde bara jobba en säsong när skadan bara blev värre…de e min stora sorg att inte kunna få jobba med det längre…men nu har jag ju min hund och snart hennes dotter här så de förgyller min vardag i stort

  Kicki

  2010 02 10 || 09:04

 5. mycket på g just nu, därav dåligt med svar på kommentarer… :/

  jag har oxå haft lite sånna mer “kroppsliga” jobb än det jag har idag… ställningsbyggare 1 år, sanerare på ringhals (5 somrar), väktare 3.5 år, larminstallatör, gyminstruktör, lageransvarig mm… hehe!
  trädgårdsarbete och hemmasnickeri/verkstad fanns tillhands i 28 år innan jag flyttade in till stan från en mindre “by”.
  trivs mer än bra med mitt nuvarande datorjobb (och skulle lätt kunna gå i kostym varje dag), men visst saknar jag de andra jobbet ibland.

  ha en skön dag!

  Henke

  2010 02 10 || 10:40

 6. Ok! En bonn´a dräng! Me andra ord.
  De glömde jag,har ju oxså jobbat som avbytare på gårdarna runt om i Kalmar de va kul,en period hos grisar en annan kor sen kunde de vara hästar,ja de var verkligen varierande,glömmer aldrig när en bonde ringde å frågade om jak kunde komma till han fågeluppfödn. Jag trodde det var höns el gäs,men de var STRUTSAR!!!
  Ska villigt erkäna Ja e inte den som blir skrämd av djur i 1a-taget me dessa “pippifåglar” va INTE att leka med. Dom va dessutom äggsjuka så tuppen var inne i flocken å han fick man sej både bett å sparkar av.

  emma

  2010 02 10 || 11:32

Lämna en kommentar: