Åren ger med tyngd…

Inga kommentarer

Åren ger mer tyngd

Åren ger mer tyngd till allt. Exempelvis orden man säger, likväl som orden man inte säger. Man har dessutom lyckats samla på sig en hel del yrkeskunskap, vilket garanterat också ger vikt åt mycket.

Men all vikt är inte positiv…

Exempelvis: Förklaringen till varför vågen envisas med att visa en, enligt mig, överdriven siffra uteblir.

I dagsläget hamnar siffran på ca 96 kg. En siffra jag tydligen i stort har accepterat. Om än något motvilligt.

Så långt kan man tycka att allt är frid och fröjd, men idag skulle man få ett par käftsmällar av sällan skådat slag. Under en rast passade man på att kolla vilka minnen man hade på Facebook. Med facit i hand hade det varit bäst att inte göra det…

Den 2:a oktober 2014 hade jag publicerat följande bild på Facebook:

Detta var den första käftsmällen… Med hjälp av lite huvudräkning så insåg jag snabbt att jag gått upp 20 kg på 10 år. Ett genomsnitt på 2 kg/år. Det är inte riktigt vad jag tänkte mig när jag tidigare klagade på en “för låg” vikt.

Ord jag uppenbarligen får äta upp nu, vare sig jag vill eller ej. Och äta är knappast det jag behöver göra nu.

Men… allt ska bli än värre…

Den 2:a oktober förra(!) året publicerade jag följande bild:

Det innebär i grova drag att jag gått upp minst 7 kg på ett år. Detta var den andra käftsmällen, och den som fick mig och inse att ett problem blivit betydligt större än man ens kunnat föreställa sig.

Så… nu måste man försöka vända denna negativa trend på något sätt. Det är med fasa man skriver detta, men jag kommer att bli tvungen att göra vissa obekväma saker.

Som att äta sallad…

Kan allt detta gynna träningen?

Ja, det är något man verkligen hoppas på! Jag hade innan denna hemska insikt tänkt cykla till jobbet idag, men av någon anledning vaknade jag 02.30 i natt, och kunde inte somna om.

När väl klockan ringde vid 04.15 så var jag allt annat än sugen på att cykla. Så jag tog bilen. Nu siktar man på att komma i säng i tid i natt, så att man förhoppningsvis är laddad nog för en cykeltur till jobbet.

Kan viktuppgången vara en av orsakerna till att man är extra trött nu, eller ska man skylla allt på att man faktiskt är 47 år gammal?

Oavsett, många förändringar är nödvändiga för att rätta till detta fel. Det är inte längre hållbart och trösta sig med orden att “flickvännen får mer att älska”…

Det råder inget tvivel om att detta kommer att bli en stor utmaning på alla sätt och vis! Så, förbered dig på att det kommer att bli mer snack om träning, aktivitet och kost framöver!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 10 02 || 17:49

Lämna en kommentar: