Idag fortsatte man arbetet…

2 kommentarer

Idag fortsatte man arbetet

Idag fortsatte man arbetet med staketet kring gårdsplanen. Förhoppningen var inledningsvis att man skulle hinna med en del jobb under veckan, men så blev det inte.

Inte heller igår gjorde man någon form av nytta här hemma, utan unnade sig en vilodag.

Det må ha varit välförtjänt, men man hade önskat se något resultat. Idag kunde man i alla fall påbörja allt igen, och om ett par timmar ansluter flickvännen och hennes döttrar för att hjälpa till.

Hittills har man nästan blivit klar med hörnet, men arbetet har gått långsamt då man bara har två händer. Förvisso har Wilja varit närvarande, men hon underlättar tyvärr inte arbetet. Kanske kan det vara så att hon inte vill ha fler arbetsuppgifter än vad hon har idag?

Dagens resultat:

Ja, vi blev inte färdiga idag heller, men det var samtidigt något jag inte räknat med. Det krångligaste återstår, och det är att gräva nya hål för grindstolparna så att man kan gjuta fast dessa. Det blir en ganska stor utmaning då marken är hård där, samt att hålen måste vara mycket djupare. Grindarna väger en del, och man vill inte att stolparna börjar luta.

Jag är i alla fall väldigt nöjd med dagens arbetsinsats. Nästa helg så ska två stora och djupa hål grävas, stolparna ska gjutas fast, och sen ska den nya grinden byggas.

Solsken, Bygga Staket, September, 2024

När man väl blivit klar med byggandet så får man äntligen plockat undan det sista materialet – sen är det bara att sladda gårdsplanen och göra det fint.

Det nya staketet gör att gårdsplanen blir ca 10-15 m² mindre, men det gör inte så mycket. Som kompensation blir det en betydligt smidigare parkering på utsidan, med en bättre möjlighet att vända utan att behöva öppna grindarna.

Ja, detta bygget har bara fört med sig fördelar. Men inte att förglömma: Tanken är också att jag ska sätta lite belysning längs staketet så att det är någorlunda upplyst där på kvällarna. Jag vet bara inte riktigt hur jag vill ha det än, vilket knappast kommer som en större chock.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig kväll!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 09 01 || 18:44

2 svar to 'Idag fortsatte man arbetet…'

Subscribe to comments with RSS

  1. ja ibland behövs det vilodagar 😀

    Pauline

    2024 09 02 || 09:13

  2. Bra jobbat!
    Sv: Vad skumt, få se om det funkar dennna gång då!

    Annie

    2024 09 03 || 15:22

Lämna en kommentar: