Ny dos till hundarna…

Inga kommentarer

Ny dos till hundarna

Idag var det dags att dela ut en ny dos till hundarna! Förhoppningsvis så slipper både hundarna och jag obehaget med fästingar under ytterligare 3 månader.

Bör förtydliga att jag inte ätit en tablett, men jag förlitar mig på att den verkar till min fördel.

Så vitt jag vet så har man bara lyckats få en enda fästing hittills i år, vilket är strax under medel. Samtidigt är det något mer än vad man egentligen vill ha…

Lyckligtvis har jag klarat mig både från Borrelia och TBE. Man kan bara hålla tummarna för att turen håller i sig även i fortsättningen.

Under årens lopp har man provat några varianter, men tabletterna har hittills visat sig vara mest effektiva. Att droppa gift i nacken på hundarna, eller låta dem ha en halsband är inget jag vill.

Vid sista besöket hos veterinären hörde jag talas om att man snart kan ge hundarna en spruta som skyddar dem under ett år. Det är något att sikta på för framtiden. Därmed riskerar man inte att köpa tabletterna. Något jag skulle gjort redan igår.

Men idag kunde man äntligen ge en ny dos till hundarna!

En dag återstår – sen har man semester!

Jag hade egentligen hoppats på att få ledigt i morgon, så att man redan idag kunnat inleda semestern – men det blev inte riktigt så. Samtidigt är det inte hela världen. Det mesta och viktigaste jobbet för veckan är redan utfört, och i morgon kan man i stället ägna sig åt lite finlir och se till att allt är i ordning tills man återvänder från semestern.

Därmed kan man, efter jobbet, passera sin nyvalda pizzeria och ta med sig en semesterpizza hem. Tro mig, det är något jag verkligen längtat efter ett tag nu.

Så, i morgon kan man påbörja sin efterlängtade semester på väldigt många år.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt härlig kväll!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 07 11 || 19:07

Lämna en kommentar: