Vad är väl ett kontor…

Inga kommentarer

Vad är väl ett kontor

Vad är väl ett kontor utan en schäfer?

Det kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles… alldeles underbart! Under varje timme man tillbringar här hemma har Wilja full koll på var husse är.

Mestadels ligger hon på sin bädd bredvid skrivbordet, men ibland på soffan i vardagsrummet. Trots den fysiska distansen verkar hon ivrigt lyssna på allt jag gör.

Skulle jag försöka resa mig ur stolen hör man hur hon ivrigt tassar mot kontoret. Just detta enkla, och oftast ostädade rum, har varit en speciell plats redan från hennes första dag här.

Via Godistanten fick jag snabbt höra att den drygt 8 veckor gamla valpen ställde till med oväsen efter att jag gått hemifrån. Orsaken?

Jag hade satt upp ett kompostgaller framför hallen till kontoret. När detta togs bort så skuttade hon raskt in och la sig under skrivbordet. Idag är inte längre platsen under skrivbordet lika viktig, men däremot platsen bredvid skrivbordet.

Om husse sitter där.

Den är Wiljas, men ibland tillåter hon faktiskt att farbror Turbo ligger just där. Naturligtvis inte under en hel kväll, men hon delar med sig så gott hon kan.

Antar att det samma gäller i sovrummet, där hon allt oftare tillåter Turbo att ligga på “hennes” huvudkudde. Den som är absolut närmast husses.

Hon är utan tvekan en godhjärtad liten varelse. Oftast.

I kväll gör man inget med list…

Tanken var ju att svänga förbi ByggMax och köpa lister till hallen, men det blev inte av. I stället får jag nog vänta med den biten tills att jag köper stolparna till hundgården. Det bästa är ju att få hem listerna i full längd i stället för att dela upp dessa.

Men listerna kommer ändå inte på plats förrän golvet ligger där det ska, och det kommer inte att ske förrän till helgen. Några dagar till kan knappast skada, då projektet påbörjades för snart ett år sedan.

Det finns dock en sak jag ska göra innan dess. Listerna kring fönstret ska betsas, och det innebär att den ljusbruna byts ut mot en märkbart mörkare nyans.

Då jag är osäker på hur dessa behandlats innan jag flyttat hit, så får jag garanterat slipa dessa först.
Ordentligt, vill säga. Man vill ju inte att betsen hamnar ovan på en yta som inte släpper igenom den ordentligt. Det skulle bara bli kladdigt, och i längden binda damm, hundhår och annat oönskat.

Så kan man ju inte ha det!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 11 06 || 20:39

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: