Tre dagar i rad…

Inga kommentarer

Tre dagar i rad

Jag har nu cykelpendlat tre dagar i rad, och det känns som att det räcker gott och väl.

I alla fall om man lyssnar på kroppen. 50 km tur och retur är en ganska lång sträcka för mig, och kroppen behöver få en chans att vänja sig.

I morgon siktar jag på att köra bil, men det betyder inte att man får ligga på latsidan. Det får i stället bli extra mycket fokus på hundarna innan det är dags att åka till jobbet.

Väl framme på jobbet kan man unna sig ett längre styrketräningspass och därmed kompensera lite för valet av transportmedel. Således kommer väckarklockan ändå att ringa 04.00.

I den bästa av världar hade jag cyklat även i morgon, och i stället kört bil på fredag. Kollar man väderleksprognosen så ska tydligen vinden tillta, så det blir troligtvis bil veckans sista arbetsdagar.

Det må svida lite i själen, men samtidigt kan man träna på fler sätt utöver cykling, och det är något som är viktigt att komma ihåg.

Därmed kommer jag oavsett att få med mig fredagsmys hem efter jobbet. Detta kommer högst troligt att bestå av en kebabtallrik, och lite andra onyttigheter.

OM jag faktiskt lägger mer fokus på styrketräningen, vilket jag siktar på att göra!

Träningsmässigt har det hittills varit en väldigt bra vecka, och jag vill naturligtvis att det ska fortsätta i samma riktning. Om än i en något förändrad form.

Det finns alltid ett bättre val!

Eftersom jag mer än gärna tävlar mot mig själv finns dock ett annat alternativ! Att jag faktiskt väljer att cykla i morgon, dels för att få ihop fler mil, men också för att bara pressa kroppen ytterligare.

I slutändan får jag fatta detta beslut först när jag vaknat i morgon. Har jag fått sova ut ordentligt är det inte omöjligt att man trots allt väljer cykeln. På något sätt hoppas jag på detta, då jag vill vänja kroppen vid att cykla mer.

Dock är det alltid så att latmasken inom mig envist försöker övertala mig om att det ändå vore bekvämt att ta bilen till jobbet. Hur detta slutar återstår att se…

Att cykla till jobbet tre dagar i rad är utan tvekan ansträngande. Jag lämnar hemmet kring 05.15, och återvänder inte förrän tidigast 17.15. Hundarna klarar sig fint under denna tid, men samtidigt får man lite dåligt samvete över sin långa frånvaro…

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 10 18 || 20:31

Lämna en kommentar: