Då är man igång…

1 kommentar

Då är man igång

Då är man igång med ombyggnationen av hundgården. Förhoppningen var kanske att man skulle kommit lite längre idag, men bland annat tröttheten kom i vägen.

Jag tror dock inte att det är någon större fara om Turbo och Wilja går tillsammans ännu en natt.

I morgon fortsätter jag, efter att man fått sova ut ordentligt. Det första jag får göra då är att försöka komma på ett bra sätt att flytta om andra sektioner.

Det innebär att jag kommer behöva göra om en annan del av hundgården, något jag ändå tänkt göra. Och något jag nu blir tvungen att göra.

En sådan insats skulle ge mig ytterligare 7 sektioner, något som räcker en liten bit på väg. Vilket är mer än tillräckligt, då det främst handlar om att kunna sära på hundarna under ett kortare tag.

Ja, då är man igång, och som ni ser så ska Wilja vara med. Överallt!

Kampen mot ogräset…

… är onekligen en kamp man aldrig kommer att vinna.

Som ni ser så är hundgården ganska igenväxt, trots flertalet insatser under sommaren. Det som kommer att göras nu är att det övre lagret ska skalas bort och ersättas med nytt grus.

Något som garanterat kommer att göra hundgården mer tilltalande.

Mycket av detta grus har legat här sen 2009(?), så det är kanske inte så konstigt att ogräset fått fäste. Det som skalas bort kommer dock att återvändas som “nytt grus” på gårdsplanen.

Ogräset kommer självklart att kunna växa även där, men med hjälp av vägskrapan så blir kampen mer jämn. Sen kan man naturligtvis tycka att jag borde bli bättre på att använda mig av exempelvis ogräsättika.

Kanske blir man mer ivrig att hålla efter allt om man får ordning på hundgårdarna igen. I möjligaste mån.

Men, vi tar en bit i taget. Nu är det dags för mig att göra mig i ordning för ännu ett arbetspass – något som också är veckans sista.

Vi på Hundgården önskar er alla en trevlig lördagskväll!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 09 16 || 18:45

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Då är man igång…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Fiberduk en bit ner är väl inte att tänka på antar jag?

    Marianne

    2023 09 17 || 12:39

Lämna en kommentar: