Med ett skutt i taget…

3 kommentarer

Med ett skutt i taget

Med ett skutt i taget har vi äntligen nått fram till helgen. Både i kväll och i morgon är det jobb som gäller för undertecknad, medan får göra vad de gör bäst:

Röja runt! Vilket tydligen är extra roligt när det är snö ute!

Deras lekfullhet blir extra tydlig när man kommer hem från sin cykeltur till stan. Antingen för att de är glada att återse mig, eller för att det med största sannolikhet finns något extra gott i min ryggsäck.

Igår blev det en något oplanerad biltur in till stan efter lunch, och jag tog med Wilja för att vi skulle få möjlighet att träna lite. Dessutom behöver hon lite miljöombyte och få möjlighet att se andra två- och fyrbenta.

Vi stannade först till på Falkenbergs Brukshundklubb där hon fick bekanta sig med deras rastgård, innan vi åkte vidare in mot stan.

Det finns inte bara fördelar med att bo avsides. Den normala social- och miljöträningen en hund får inne i stan uteblir något under rådande förutsättningar, vilket ställer lite andra krav på mig.

Detta är dock inget hinder, något som bland annat Fjant var ett levande bevis på. Men vi gör som Turbo, och tar ett skutt i taget med träningen!

Pyspunka på bilen:

När man ändå var inne i stan så passade jag på att få fixat den pyspunka bilen råkat ut för. Efter att regelbundet fått pumpa vänster backdäck under ett par veckor. Det skulle visa sig att en liten skruv satt i bakdäcket.

När jag cyklar in till stan finns det speciellt ett ställe där det ligger en massa skruvar längs vägkanten. Det är inte helt osannolikt att det är en av dessa som orsakat pyspunkan på bilen.

Problemet är i alla fall åtgärdat nu, och jag har även skickat in en felanmälan till Falkenbergs Kommun i hopp om att dessa ska åtgärda problemet. Det är ju ganska troligt att det är fler som drabbats av punkteringar.

Nu kan man i alla fall fortsätta åka bil utan att behöva pumpa däcket titt som tätt.

Skrivet av Henrik Olsson

2023 01 21 || 13:54

3 svar to 'Med ett skutt i taget…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Skönt att få punkan fixad och hoppas skruvarna försvinner så du slipper få en ny 🙂

  Sarah

  2023 01 21 || 20:47

 2. Bra att Wilja får social träning!
  Ha en bra kväll!Kram

  skåningen

  2023 01 21 || 22:06

 3. Det var nog spännande för Wilja att gå in i den rastgården där det fanns så mycket nytt att sniffa på 🙂

  Marianne

  2023 01 22 || 11:47

Lämna en kommentar: