Ibland är man extra generös…

3 kommentarer

Ibland är man extra generös

Normalt sett är man ganska sparsam med vattnet, men bland är man extra generös. Dagar som dessa är perfekta att vara generös på!

Med hjälp av det uppsamlade regnvattnet så spolade man av delar av den grusade hundgården och plattsättningen vid köksingången.

Sten lagrar ju värme, och det blir något behagligare när man blöter ner allt. Dock kommer man behöva utföra detta jobb ytterligare en gång innan man åker till jobbet.

Inte för att det hjälper speciellt länge, men varje droppe är guld värd dagar som dessa! Sten lagrar som sagt värme, och vatten dunstar av värme…

Vovven på bilden är inte Wilja, utan Ästher – en vovve som tidigare gästat Glada Bäverns Hundpensionat vid flera tillfällen. Hon kommer att vara här några dagar för att underlätta vardagen för sin matte.

Samtidigt hoppas man på att hon samtidigt kommer att bidra med lite fostrande för något klumpig valp som ibland ogärna lyssnar på husse…

Glädjande nyheter!

Idag har jag låtit såret på tummen luftats ordentligt, och enligt mig ser det väldigt fint ut. Sårkanterna verkar ha hittat tillbaka till varandra, och det är ingen direkt märkbar svullnad.

Inför jobbet plåstrar man om såret igen för att skydda det från att tummen böjer sig oväntat. Därefter behöver man nog inte oroa sig märkbart över detta.

Det går fint att böja lite på tummen i nuläget, men samtidigt vill jag inte anstränga såret i onödan. Så, sakta men säkert är ledordet i allt detta…

I kväll jobbar man igen!

Under gårdagen jobbade man ett riktigt långpass på Bratt, och idag är det dags igen. Värmen är förvisso ett ganska besvärande problem, men trots detta så väljer jag cykeln som transportmedel.

Tydligen har man kört bil lite väl mycket den senaste tiden, och jag ska försöka rätta till detta. Trots den extrema värme som råder denna dag.

Jag ser dock fram emot en lite längre kalldusch när man är framme, och ett par bananer för att fylla på med lite energi. Utöver detta kan man nog räkna med att det även kommer att förtäras ett par liter vatten.

Invigning av den nya ryggsäcken!

Ibland är man extra generös

När man cyklar till och från jobbet så har man tidigare nästan fått “trycka ner” uniformen. I samband med att man införskaffat en ny ryggsäck så hoppas jag på att få lite bättre ordning.

Den är kanske lite större än den gamla, men den är utformad på ett annat sätt. Med denna kan man enkelt vika uniformen efter bästa förmåga, och samtidigt få med övrigt material som kan vara värdefullt.

Ja, ibland är man extra generös, och det har under en längre tid funnits behov för en ny ryggsäck. Min gamla trotjänare har drygt 8 år på nacken, och den har fått utstå mycket.

Tills vidare kommer den att fortsätta användas när man cyklar in till stan. Så mycket mer lär det dock inte bli.

Men, nu börjar klockan närma sig avfärd till jobbet!
Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig kväll!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 07 21 || 17:41

3 svar to 'Ibland är man extra generös…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bra att du har tummen på rätt plats!
  Tänk på att dricka vatten på jobbet!
  Kram!

  skåningen

  2022 07 21 || 19:26

 2. Ja såret ser fint ut! 🙂

  Pauline Hurtig

  2022 07 22 || 07:40

 3. Ja, det går inte att snåla på vattnet i den här värmen, varken för för vovvar eller sej själv.
  Det där såret kunde hamnat på ett bättre ställe än vid leden, samtidigt var det ju en väldans tur att jacket inte gick in till leden.

  Marianne

  2022 07 22 || 10:06

Lämna en kommentar: