… och så en väderleksrapport…

2 kommentarer

... och så en väderleksrapport...

… och så en väderleksrapport… Ja, enligt uppgift så skiner solen både på goda och onda. I alla fall enligt Matteusevangeliet, kapitel 5 och vers 45.

Vilket fack jag tillhör framgår inte i den versen, men jag väljer att tänka positivt.

Det står också att Gud låter det regna över både rättfärdiga och orättfärdiga. Även där väljer jag att tänka positivt, trots att regnet för tillfället lyser med sin frånvaro…

Ja, det är onekligen bättre att tänka positivt! I alla fall så länge man inte börjar diskutera klimatförändringar som följer i människans fotspår.

Men det blir inget sånt idag, det finns säker tillfällen för det i framtiden…

Vardagen hemma på Hundgården:

Dagen började något stilla här hemma på Hundgården, och efter att morgonkaffet förtärts så hoppade man upp på sadeln och trampade in till stan.

Trots värmen bar man på en positiv känsla, och besöket på ICA Kvantum blev inte så dyrt. Endast två paket rågflingor, två påsar med nötter, en tidning med korsord och ett äpple följde med hem.

Äpplet förtärdes redan efter att man lämnat ICA för att fylla på lite energi. Resten var bara för att fylla på förrådet här hemma. Bortsett från korsordstidningen som var avsedd för Godistanten.

Inledningsvis hade jag nog stora planer för dagen som sådan, men värmen satte inte helt oväntat käppar i hjulet. När det blir 27 grader i skuggan så kommer man inte att se speciellt mycket aktivitet här hemma.

Jag börjar undra om jag inte borde bo på en något kallare plats! Kyla kan man ju gardera sig mot, men den här värmen kryper in i varje vrå av huset…

En AC är verkligen något man borde införskaffa. Helst redan i maj! Ja, det var kanske en någorlunda halvdan väderleksrapport, men den får duga…

En sommar med arbete:

I veckan fick jag besked att hotellet kommer att utöka mina tider markant, något som naturligtvis är mer än uppskattat. Tack vare detta kommer man att kunna se fram emot många härliga pass!

Hur allt blir i framtiden vet jag inte riktigt i nuläget, men som vanligt tar man en dag i taget. Den inställningen har ju funkat i några år, så varför inte ett tag till?

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 06 30 || 21:57

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to '… och så en väderleksrapport…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Värmen är jobbig!
  Bara man gör det allra minsta så svettas man!
  Hundarna har det jobbigare dom har ju päls!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2022 07 01 || 10:06

 2. Så trevligt att du kommer få fler pass. Här rinner man bort i värmen. Till och med Maja börjar tycka att det för varmt.

  Annika

  2022 07 01 || 13:54

Lämna en kommentar: