Valpträff på Hundgården!

2 kommentarer

Valpträff på Hundgården

Idag var det äntligen dags för valpträff på Hundgården! En jämnårig lekkamrat vid namn Myzack kikade idag förbi för en liten lekstund – och lekte gjorde dessa verkligen!

De sprang hit och dit, brottades och jagade varandra trötta.

Efter att Wiljas nyfunna vän åkt hem igen så somnade hon på sin givna plats under mitt skrivbord, och lugnet återfann sig för en stund.

Detta var första träffen via “Valpträffar – Falkenberg“, och många fler lär det bli i mån av tid. Den sociala träningen är ju oerhört viktig för en liten valp. Att få träffa så många olika hundar och människor som möjligt i tidig ålder.

Alla valpträffar kommer dock inte att ske här hemma, men det blev en bra början! Nästa träff kommer att ske någonstans inne i Falkenberg, och då kombinerar vi den sociala träningen med miljöträning. I alla fall för lilla Wilja.

Hon har ju på drygt en vecka blivit ganska bekväm med omgivningen här hemma, och det finns mycket att utforska utanför Hundgården!

Valpträff på Hundgården

Turbo och Wilja:

För varje dag som går så tycker jag att Turbo mjuknar mer och mer. Samtidigt lär han nog aldrig lära sig uppskatta hennes vassa tänder och enorma energi.

Det är i alla fall väldigt härligt och se att han slappnar av mer ute i inhägnaden, men när han är inne vill han nog helst vara i fred. Så husse får ta de flesta bett och tjuvnyp i fötterna.

Det är väl inte mer än rätt då det faktiskt var jag som valde att skaffa en valp… Samtidigt kan man trösta sig med att bitandet kommer att upphöra med tiden, men därefter dyker nog andra utmaningar upp.

Det viktigaste just nu är att få Wilja helt rumsren, så att man slipper kolla var man sätter ner fötterna. Men tills den dagen får man ha moppen nära till hands…

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 05 25 || 22:48

2 svar to 'Valpträff på Hundgården!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Så kul med valpträff!
  Kram!

  skåningen

  2022 05 26 || 12:32

 2. Så skönt att Turbo har börjat acceptera Wilja.

  Annika

  2022 05 29 || 08:32

Lämna en kommentar: