Livet är fullt av svåra val!

1 kommentar

Livet är fullt av svåra val

Livet är fullt av svåra val! Ska man bita på en pinne, boll, skor, husses fötter eller inredning? Ja, det beror helt på vad man känner för!

Det har inget att göra med vad husse skulle önska…

Med smått söndriga strumpor skriver man dessa enkla rader. Idag är Wiljas fjärde dag här hemma på Hundgården, och allt går fantastiskt bra.

Turbo blir mer och mer bekväm med henne, även om han fortfarande undviker henne inomhus. Är båda utomhus är det dock alltid han som lockar till lek på alla tänkbara sätt.


Antalet “olyckor” inomhus är ändå ganska begränsade, och idag har hon bland annat fått fortsätta att gå igenom hundluckan.

Förhoppningen är att hon ganska snart ska förstå var man uträttar sina behov. Tills vidare får man dock fortsätta bära ut henne med jämna mellanrum.

Samma hundlucka som man för övrigt skurade ren idag. För andra gången på 10 år. Det har länge funnits ett behov för det, men det har liksom aldrig blivit av. Trots att behovet blir tydligt när sikten är skymd…

10’000-tals passager under årens lopp har gjort den ganska repig, men tack vare dagens insats är den i alla fall inte smutsig längre.

Valpsäkra huset, eller hussäkra valpen?

Ja, det är nog en fråga som alla valpägare ställt sig – och jag valde det senare alternativet. För skojs skull.

Jag la en godis i en mindre munkorg, något som fick Wilja att gladeligen köra ner nosen där. Jag knäppte den bakom hennes öron och tog ett kort innan munkorgen togs av.

Sen delades inlägget i en hundgrupp på Facebook, och tydligen var det inte alls uppskattat. Slutsatsen många verkar dra av detta är att hon går med munkorg hela tiden…

Jag kan inte låta bli och tycka att bilden blev rolig, även om jag önskat att hon tittat åt mitt håll.

Förr eller senare kommer ju Wilja att behöva lära sig att ha munkorg, och jag tyckte det var en fantastiskt bra idé att göra en kul grej av detta. Det enda obehag hon upplevde i samband med detta var att det bara låg en godis i munkorgen…

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 05 21 || 19:12

1 svar to 'Livet är fullt av svåra val!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Folk är så himla snabba att tycka utan att veta fakta, vem tror på allvar att du skulle låta någon hund gå med munkorg?
    Lekfullhet är väl det bästa sättet att lära ut saker med.

    Marianne

    2022 05 22 || 12:17

Lämna en kommentar: