Wilja har blivit sex veckor!

4 kommentarer

Wilja har blivit sex veckor

Ja, Wilja har blivit sex veckor gammal – och blir bara sötare och sötare! Dock får man vänta ytterligare två veckor innan man får åka och hämta henne!

Nedräkningen till den stunden går fortsatt långsamt, men samtidigt har man aldrig varit närmare den stunden än just nu!

Eller nu!

Snart, mina vänner, kan man få hämta hem henne!

Vårkänslor i skogen:

Våren är i mina ögon den absolut bästa årstiden! Man anar sommaren på håll, och i skog och mark råder det febril aktivitet bland fåglar och insekter.

Samtidigt slår körsbärsträden och många andra träd och buskar ut i blom.

Efter många månader av gråa nyanser och en tillsynes död växtlighet hälsas man återigen av ett färg- sprakande fyrverkeri!

Överallt hör man ett ständigt surrande och brummande från olika insekter som flyger mellan vårblommorna. Här hemma försöker man dock plocka just maskrosorna så fort dessa dyker upp.

På och omkring tomten finns trots allt otaliga blommor på buskar och träd mm.

Just maskrosor har ju varit en värdig motståndare efter torkan 2018, och sen ett par år tillbaka är man extra nitisk. Blommor och skott plockas på löpande band och läggs i komposten.

Jag fick ett tips om att man kunde lära hundarna att äta dessa, något som kanske kan bli en av Wiljas uppgifter i framtiden? En fyrbent trädgårdsmästare?

För ett antal år sedan försökte man lära Debbie och Bagheera att hämta ved i förrådet. Det projektet gick inte så bra, men samtidigt var kanske husse något oengagerad.

Kanske skulle man göra ett nytt försök med Wilja? Jag är inte riktigt säker på hur man ska lyckas, men det kan helt klart vara värt ett försök. Eller två.

Tänk vilken lycka det vore att kunna yttra kommandot “hämta ved”, och sen bara kunna luta sig tillbaka medan Wilja sköter det praktiska?

Ja, det tål onekligen att tänkas på!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 05 03 || 14:39

4 svar to 'Wilja har blivit sex veckor!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Åh vad mysigt att det endast är 2 veckor kvar för er tills ni är valpägare! 😍

  Carolina

  2022 05 03 || 16:22

 2. Så söt hon är!!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2022 05 04 || 09:48

 3. Åhh – jag blir ju helt förälskad i henne! Vilken underbar lite hundfröken! Förstår att du längtar till att få hämta hem henne! Ja, visst är det härligt med våren – alla knoppar som slår ut i blom, träden får små gröna blad och gräsmattan fylls av Bellisar och Maskrosor. Bellisarna får gärna vara kvar, men Maskrosorna klarar jag mig utan. Dock väldigt vackra 😁 Hoppas du får en riktigt fin onsdag! Här i Norrköping har vi strålande solsken och 12 grader just nu, så det kommer att bli en riktigt fin dag! Kram 💖

  Heléna

  2022 05 04 || 11:31

 4. Så söt bild på wilja, och vilka härliga vårbilder. Här i Boden har det också börjat surra, träden har börjat få knoppar och en moster till mig har sett årets första geting.

  Annika

  2022 05 08 || 15:33

Lämna en kommentar: