Ensamhetsträning för Turbo…

6 kommentarer

Ensamhetsträning för Turbo

Ensamhetsträning för Turbo har stått på schemat denna helgen!

För första gången sen han flyttade hit 2015 har han varit ensam hemma när husse har jobbat. Enligt övervakningskameran så har han mestadels varit inomhus, eller legat utomhus på sin bädd.

Vanligtvis brukar Godistanten hålla ett vakande öga på honom, men då hon är bortrest så fick han vara ensam herre på täppan.

Det är kanske lite överdrivet att kalla det för ensamhetsträning, men han är trots allt van med sällskap.
På gott och ont.

Under många år har han ju haft minst en hund som sällskap. Antingen Fjant, Aqua, Rex, eller någon dagishund – och det har aldrig varit några problem.

Men nu vet man i alla fall med säkerhet att det går bra att lämna honom ensam några timmar.

Jag kan dock villigt erkänna att jag var lite orolig i början. Det gjorde dessutom lite ont i hussehjärtat att se honom ligga på sin bädd utomhus i mörkret helt ensam.

Ensamhetsträning för Turbo

Han syns inte så bra på bilden, men man kan se en liten klump nedanför fönstret.

Det känns i alla fall bra att han klarade av det utan några problem – men han tycktes vara märkbart gladare när man väl kom hem.

Några effektiva rutiner:

Jag har sen tidigare märkt att han kan bli för ivrig om han ser mig cykla iväg, och har då sprungit längs staketet så långt det gått. Idag när jag åker iväg är han instängd i den “lilla” hundgården, och då går det bättre.

Att man sen, likt en magiker, distraherar honom när man åker underlättar precis allt. Oftast får han bara några bitar med Frolic att leta upp, men i helgen har det varit mer gott utöver detta.

Bland annat ett par tuggben, samt en Kong med Frolic och leverpastej. När han får den så finns man inte längre i hans värld, och när han är klar så är husse [poff] borta!

Att kalla det för “ensamhetsträning för Turbo” är kanske och ta i, men rutinerna verkar vara tillräckligt bra för hans välmående.
Vilket ändå är det absolut viktigaste.

När man väl återvänder hem från jobbet – ja, då blir han överväldigad av glädje:

Om några veckor kommer ju omständigheterna att förändras markant när lilla Wilja flyttar hit. En kaotisk kumpan är precis vad han behöver när husse är upptagen på annat håll!

Nu är man i alla fall hemma, och kan varva ner på bästa sätt efter jobbet: Lite mat och Netflix innan man tillåter sig själv att landa på kudden!

Vi på Hundgården önskar er i vanlig ordning en riktigt god natt, och en härlig söndag!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 04 24 || 03:41

6 svar to 'Ensamhetsträning för Turbo…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Så fin han är. Så bra att du har övervakningskamera så du kan se hur han mår när du är borta. Blir roligt att se bilder på din kommande valp sedan. Ha en trevlig kommande vecka.

  Annika

  2022 04 24 || 10:21

 2. Men gubben då <3 Man vet ju att trygga hundar oftast sover bort sin ensamhet, men det är ju spännade att kunna se vad han har för sej. HAn tog det visst med ro.
  När du tar fram cykeln blir han väl glad för han tror han ska få följa med? Så var Leo, när vi tog hästarna sadlade ur stallet blev han helt vild och sprang omkring på stallplan, de gångerna var det svårt att säga att han inte skulle få följa med.

  Marianne

  2022 04 24 || 11:38

 3. skönt att han klarar det 🙂

  Pauline Hurtig

  2022 04 24 || 20:05

 4. Han är så redig !
  Bra att ha övervakningskamera!
  Ha en bra måndag!
  Kram!

  skåningen

  2022 04 25 || 11:50

 5. Va duktig han är! 🙂

  Hanna

  2022 04 25 || 19:06

 6. Härligt att det gick så bra för honom att vara ensam 😊

  Yasmine

  2022 04 25 || 19:20

Lämna en kommentar: