Bygga hundgård en lördag…

1 kommentar

Bygga Hundgård En Lördag

Att vakna upp till stålande solsken fick en snabbt att börja bygga hundgård en lördag.

Jag påbörjade ju detta projekt under veckan som gick, men valde att pausa det tills helgen. En av anledningarna var ju att det fanns vovvar som tillbringade veckan på Glada Bäverns Hundpensionat.

Idag kunde man dock ta tag i arbetet på riktigt, men en sällan skådad arbetslust!

Först och främst revs det som byggts tidigare i veckan.

Den avgörande orsaken var att man inte var helt nöjd, samt att planen ändrades något. Vilket inte är helt ovanligt när det kommer till mitt ständiga arbete med hundgårdarna.

Under arbetets gång så uppstod plötsligt ett litet problem! Sträckan mellan det yttre staketet och balkongens stolpe var inte tillräckligt långt. Eller kort.

Beroende på hur man ser det. När 2 sektioner från båda håll blivit monterade fanns det ett glapp på 84 cm mellan två stolpar.

En av idéerna var att man skulle bygga en spaljé. En annan var att använda en smalare grind.

Jag valde den andra idéen, och ganska snabbt var grinden på plats. Den var dock drygt 2 cm för “smal”, men blev icke desto mindre monterad ordentligt.

Resultat:

Den ena stolpen var dessvärre för kort, men då det inte fanns någon som var längre fick jag använda den som en nödlösning.

Tills vidare får den hjälpa till att hålla allt på plats.

Efter att stängslet blivit “färdigt” kunde man avsluta dagens insats. Det återstår fortfarande arbete, men det viktigaste är att hundgården går att använda.

Men tills vidare är man nöjd. Den pyttelilla hundgården på ca 40 m² har nu blivit ca 90 m². Det är i första hand där Turbo kommer att tillbringa sin kvällar när husse arbetar.

Jag tror inte att han kommer att gnälla märkbart över detta… Man har trots allt valt att bygga hundgård en lördag i stället för att ta sovmorgon!

När man nu fått gjort detta kan man ägna sig åt andra uppgifter. Exempelvis som att bära in ved, dammsuga huset och försöka få pluggat lite.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig lördag!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 03 26 || 14:51

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Bygga hundgård en lördag…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Du är så duktig på att reparera och bygga!
    Mobiler kan vara bra,men tyvärr så glömmer många att umgås!
    Kram!

    skåningen

    2022 03 26 || 17:38

Lämna en kommentar: