Inspirationen uteblev

5 kommentarer

Inspirationen uteblev

Av okänd anledning hamnade man i ett läge där inspirationen uteblev helt och hållet.

Att hitta ord var en uppgift som blev mig allt för svår, trots att viljan fanns. Den envist blinkande markören retade nästan gallfeber på mig, och jag fick tillslut erkänna mig besegrad.

Sidan för inlägget fick varken en rubrik, än mindre en tillhörande text. X-et längst upp till höger blev slutligen min enda utväg för att slippa stressa upp mig själv.

Att skriva är något som det alltid funnits intresse för och i riktigt unga år gällde papper och penna. När jag var 17 bytte jag till mig en Facit-skrivmaskin – och saker och ting tog fart.

Typ.

Författardrömmar

Författardrömmar:

Det var kanske inte “state of the art” men den var min värdefulla ägodel. Långt in på nätterna kunde man höra det karaktäristiska knackandet och plingandet från den medan jag levde mig in i skapandets underbara värld.

Datorer var fortfarande en alldeles för dyr investering för mig så jag hankade mig fram med hjälp av Tippex och A4-papper.

Under de senaste 20 åren har dock datorn varit mitt huvudsakliga verktyg för skrivande, vilket är ett betydligt mer förlåtande verktyg om man skriver fel eller vill ändra på något.

Tippex må ha varit bra, men sådana verktyg tillhör en svunnen tid.

Det som däremot kan sätta käppar i hjulen är inte en sida kladdig av Tippex, utan en hårddiskkrasch. På ett ögonblick kan allt ens arbete försvinna för gott om man inte säkerhetskopierat.

Det är en erfarenhet jag fått ett par gånger under alla år som teknikens slav. Dessutom verkar man ha svårt att lära sig läxan: Säkerhetskopiera regelbundet!

Fast trots teknikens framsteg använder jag än idag mitt anteckningsblock och oftast ligger det bredvid sängen – för man vet aldrig när inspirationen infinner sig.

Jag har nog alltid burit på en längtan att en dag bli författare, även om den inte längre driver mitt skrivande på samma sätt.

Kanske kan det vara så att bloggen på många sätt täcker behovet av att skriva? Författardrömmarna må ha legat på hyllan under lång tid, men därmed inte sagt att det inte går att plocka ner och damma av dessa ännu en gång.

Det går ju inte att förneka det faktum att det faktiskt finns tid att skriva idag. Idag kommer dock ingen bestseller att skrivas då inspirationen uteblev, men framtiden är oskriven.

Vem vet; inom kort kanske det kommer ett litet smakprov här på bloggen…

Skrivet av Henrik Olsson

2022 02 12 || 18:22

Publicerat i Baronen - In Real Life

5 svar to 'Inspirationen uteblev'

Subscribe to comments with RSS

 1. är ju fantastiskt med skrivmaskin 🙂 ärsh då men så är det med inspirationen ibland, jag har också lite författardrömmar, har faktiskt en kriminalare i datorn..

  Pauline Hurtig

  2022 02 13 || 09:14

 2. Papper och penna är underskattat, själv har jag alltid diverse anteckningar och listor att bara fylla på, liggandes.
  Men du har väl delat något du du författat i din ungdom? Eller minns jag fel?
  Önskar er på hundgården en fin söndag!

  Marianne

  2022 02 13 || 09:52

 3. Kolla JW.org så kommer inspirationen !
  Eller kolla gamla foton på dina hundar!
  Ha en skön söndag!
  Kram!

  skåningen

  2022 02 13 || 10:37

 4. Go for it! Så häftigt och visst är det lite enklare idag med datorn som hjälpmedel, men såklart måste inspirationen finnas där. Tror nog att du kan damma av den där drömmen! 🙂

  Johanna Utterberg

  2022 02 13 || 14:11

 5. Ibland kan all inspiration försvinna. Önskar dig en trevlig kommande vecka.

  Annika

  2022 02 13 || 17:13

Lämna en kommentar: