Balkongprojektet – del 1!

3 kommentarer

Efter att den lilla “hundgården” blivit färdigt kan man nu börja förbereda sig för att bygga balkongen, och i samband med dagens insats så kom jag helt på avvägar.

Jag insåg nämligen att gräsmattan också behövde klippas, men innan jag ville ta på mig den något otacksamma uppgiften så var jag tvungen att först slipa kniven som tydligen använts för att krossa grus.

När man väl var färdig med alla gräsmattor så åtog jag mig den högt meningslösa uppgiften att för hand försöka bekämpa den enorma mängd maskrosor som uppkommit de senaste åren.

Ett tips jag fick var att plocka blommorna i första hand så att det inte kan sprida sig.

Tydligen dör roten oftast efter ett par år…

I helgen plockade jag rent på en ganska stor yta, men redan igår kväll kunde man se hur nya blommor slagit ut.

Arbetet är förvisso ganska mödosamt, men det är ändå något speciellt med att kunna tillbringa lite tid i trädgården när solen visar sin absolut bästa sida.

För att återgå till projektet:

Gaveln kommer att få en balkong som är ca 2*4 meter, och i samband med detta ska också gaveln och vindskivorna få ny och fin färg.

Ovanför hundarnas lucka ska byggas ett nytt plåttak på ca 1,8*2,5 meter, och de ska också få en ny plattform med tillhörande vindskydd så att deras bäddar blir bekväma.

Det finns också planer på någon form av mysbelysning under taket, men exakt hur det blir återstår att se.

Deras gamla plasttak må har varit funktionellt, men det fick man riva i samband med utbyggnaden av den lilla hundgården.

Det gjorde visserligen inte så mycket då det verkligen var anskrämligt fult och klent.

Än så länge får dock hundarna finna sig i att inte ha något tak, men så snart stolparna till balkongen sitter på plats kan man börja montera upp tak och plattform.

Skrivet av Henrik Olsson

2021 05 18 || 17:57

3 svar to 'Balkongprojektet – del 1!'

Subscribe to comments with RSS

 1. vad kul med ballkong 😀

  Pauline Hurtig

  2021 05 18 || 19:53

 2. Hundarna klarar sig nog bra.
  Ta och plocka maskrosorna och gör vin av dom.
  Nattis!

  skåningen

  2021 05 18 || 21:29

 3. Balkongbygge är ett skapligt projekt.
  Tack för tipset med maskrosorna, jag hade nästan gett upp, men nu tar jag nya tag. Det med att rötterna dör gäller även andra ogräs, mycket praktiskt!

  Marianne

  2021 05 19 || 08:45

Lämna en kommentar: