Ytterligare framsteg…

4 kommentarer

Jag vet inte riktigt vad som hände, men i morse vaknade man redan 03.30 och kände sig förvånansvärt nog redo att ta sig an dagens uppgifter – men lyckades hejda mig!

I stället tände man kaminen, fixade kaffe och tog det lugnt i drygt 1 timme innan det var tid att låta Turbo få sin efterlängtade morgonpromenad – med efterföljande frukost.

Efter detta följde ytterligare lite dötid innan man kunde bege sig ut och fortsätta byggprojektet.
Stärkt av både kaffe och frukost.

Fokuset idag gällde taket, och efter visst fixande och trixande med reglar och extra reglar så kunde man konstatera att det äntligen var dags att börja lägga skivorna.

Alla skivor skruvades fast, men allt var inte exakt måttanpassat efter skivorna i sig, så en remsa lämnades för nästa arbetsdag som kanske blir i morgon.

Eller på måndag.

När överhänget från skivorna kapas är det tänkt att dessa ska användas för att täcka igen det allra sista, och sen kan man börja skruva upp takplåten.

Det är svårt och säga huruvida Turbo är imponerad av layouten på förrådet, men har kommer titt som tätt förbi och går sin sedvanliga inspektionsrunda medan husse jobbar.

Annars passar han på att söka upp en plats en bit bort från byggarbetsplatsen för att ligga på rygg och njuta av vårsolens värmande strålar.

Men dock inte så långt att det inte går att öppna ögonen och se vad husse håller på med, eller höra i fall husse går ner för stegen för att gå in och hämta kaffe.

Det brukar ju resultera i att han lyckas tigga till sig ett extra tuggben…

Summeringen av veckan som gått är att arbetet gått framåt med stormsteg; speciellt igår och idag!

Under veckan som kommer räknar jag med att få upp alla täcklock, och sen ska rubbet målas och inredas med hyllor etc – och innan man vet ordet av kan man flytta ut i sin man cave…

Skrivet av Henrik Olsson

2021 04 03 || 16:23

Publicerat i Baronen - In Real Life

4 svar to 'Ytterligare framsteg…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ja här har det hänt saker.Nyfiken på vilken portlösning du kommer att ha.Nåt som är fantastiskt användbart till stommar av olika slag är Eur-pall.Stabila grejor som man kan klä med brädor.Jag har gjort både grindar och stallportar av just Europall.

  Svar: Ja, pallar funkar, men jag vill att den här ska vara så lätt som möjligt, så antingen använder jag en gallersektion från hundgården, eller så låter jag det vara helt öppet.

  Rolf

  2021 04 04 || 12:14

 2. Så flitig du är, god fortsättning på påsken.

  Annika

  2021 04 04 || 12:27

 3. Vet ej om kommentaren jag skrev tidigare registrerades men vad fint det blir. God fortsättning på påsken.

  Annika

  2021 04 04 || 13:17

 4. Du hinner med en massa med Turbo som inspektör!
  Jag har en fin dag .Håller på att framkalla diabilder. Oj vad många minnen som kommer..
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2021 04 04 || 13:50

Lämna en kommentar: