Inkräktare!!

7 kommentarer

Här vaktar jag!

Igår kväll vid 23.30-tiden väckte Godistanten mig och meddelade att någon olovligen befann sig i hennes lägenhet, varpå man raskt tog på sig kläderna och begav sig upp dit med Turbo.

Ganska snabbt fick Turbo upp ett spår och en intensiv jakt inleddes där vi bokstavligen vände upp och ner på inredningen innan vi till slut lyckats tränga in inkräktaren i ett litet hörn.

Vi tar dock inga fångar utan var helt enkelt ute efter att döda, och efter en stund kunde man bära ut den lilla musen och efter att man tvättat händerna var det dags att lägga sig igen.

Det visade sig att inkräktaren grävt en liten gång bredvid kaminröret, så detta täpptes igen – men under förmiddagen kunde man notera att en ny gång grävts, och spår efter en annan inkräktare noterades.

Själva inkräktaren verkade dock ha lämnat platsen innan vi kom dit.

Här hemma har man under årens lopp systematiskt täckt för varje tänkbar ingång för dessa små sötnosar, men samtidigt är dessa ytterst skickliga på att skapa nya ingångar.

De senaste åren har det dock bara funnits möss på övervåningen (om än förvånansvärt sällan), och det verkar som att vi nu har hittat den sista svaga länken.

Ett finmaskigt nät lär nog göra susen i detta fall, och sen återstår det att se i fall deras uppfinningsrikedom kommer att skapa nya vägar in i vår enkla boning.

En mer långsiktig plan är dock att täcka öppningen mot kaminröret med en överdimensionerad spegel, men tills vidare får man täcka öppningen med vad som finns tillgängligt!

Nog för att man personligen anser möss som oerhört söta, så betyder det inte att man vill ha dessa varelser inne i huset, i väggarna eller under golvet – men sådant tycks framförallt tillhöra hus av äldre modell.

Gift är dock något jag gärna undviker att lägga ut, dels med tanke på att man inte vill att en mus dör inne i huset, och sen för att man inte vill riskera att Turbo fångar en.

Lyckligtvis är det sällsynt att möss hittar in i huset, men för några år sedan var läget helt annat: Då kunde man se dessa små gynnare springa uppe på köksskåpen och även inne i dessa – något som resulterade i att stora mängder mat fick slängas.

Turbo verkar dock ha fått upp smaken för dessa små godsaker, och även fast han är både kvick och skicklig som jägare tog ändå Fjant priset i både iver och effektivitet.

Skrivet av Henrik Olsson

2021 03 06 || 17:52

7 svar to 'Inkräktare!!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bra att Turbo tog upp jakten.
  Ha en bra kväll !
  nattis!

  skåningen

  2021 03 06 || 21:06

 2. Min Cesare släpper inga inkräktare över bron. Fast vi är väldigt försiktiga när vi vädrar och lämnar inte öppna fönster obevakade.

 3. Go förmiddag!
  Viktigt är att man respekterar varandra!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2021 03 07 || 10:41

 4. Jag bodde ju i torp byggt 1850 5 år. Fick en del erfarenhet av musjakt 😀
  En av 4 amrisar var oerhört engagerad men lyckades aldrig fånga någon. Matten använde fällor…
  Möss i väggar med mest sågspån som isolering och sladdar bara nerlagda mellan väggar… Då sover man inte helt bra faktiskt

  Eva Hultén

  2021 03 07 || 11:57

 5. Möss är onekligen söta, men håller med om att de bör hålla sej utomhus. Mina Danska vänner vid Osdal hade nån liten grej i eluttaget som fick mössen att vända, det låter något som bara möss (och hästar) hör.

  Marianne

  2021 03 07 || 14:52

 6. nämen aw, å så söt bild på Turbo! 🙂

  Pauline Hurtig

  2021 03 07 || 20:37

 7. När jag och mamma och pappa hade en katt i stugan så sprang det en skaramus mitt framför ögonen på katten som bara stilla iakttog musen nyfiket. Söt bild på Turbo.

  Annika

  2021 03 09 || 18:16

Lämna en kommentar: