Husvargen på lösdrift!

3 kommentarer

Nog för att han garanterat saknar sin kaotiske kumpan – men han har ändå inga större problem med att dra rundor på egen hand när så tillfälle ges!

Min önskan är dock fortfarande att vi ska hitta en passande kompis till honom, så att han ska kunna sträcka ut sig ordentligt i en katt-och-råtta-lek med en likasinnad.

I mina ögon betyder det en schäfertik!

Jag har alltid varit noga i valet av en ny hund, och denna gång är knappast ett undantag!

Under de senaste 12 åren har det varit en god balans i den ständigt föränderliga flocken här hemma, och framtiden ska inte inskränka på den frihet detta innebär.

Vovvarna ska kunna leva ihop (och tillsammans) med oss som bor här endräktigt.

Då flera av mina följare är/har varit hundägare så kan jag lika gärna publicera en ‘annons’ här, och som ni alla säkert redan vet så är jag svag för omplaceringshundar!

Jag söker en schäfertik som är 3-5 år, även om åldern inte avgör om det är rätt hund eller inte – utan Turbo får själv fatta det beslutet!

Turbo är en kastrerad blandrashane på drygt 7,5 år (siberian husky/flatcoated retreiver), och han har bott här hemma i 6 år.

Vad jag kan erbjuda din hund är ett aktivt liv (dock ej tävling/utställning) i ett hem där allt byggts upp efter hundens välbefinnande.

Hunden har en egen ingång i huset via en lucka, och utanför den finns en 450m² stor hundgård, fördelat på två mindre grusplaner (varav en ska växa igen) och en stor gräsmatta.

Med uppsikt på parkeringen och under våren kommer den att inkluderas av en 3 meter hög utkiksramp (naturligtvis med räcken), dvs: den gamla kojan kommer att byggas om.

Utöver detta finns också en drygt 2000m² stor inhägnad rastgård som utgör den större delen av tomten, gårdsplanen är också inhägnad för den hund som önskar ägna sig åt exempelvis parkeringsbevakning.

Eller bara följa med husse ut till vedförrådet…

Utöver promenader kommer även hundarna att bjudas på bilturer in till stan för att få möjlighet att åtminstone se andra människor på nära håll i dessa tider.

Gemenskapen med hunden står alltid i fokus.

Det finns även både soff- och sängplats för den vovve som så önskar, och husse har inget större problem med att maka på sig och ge plats.

Det bjuds ofta på läckerheter av olika slag, och än så länge har ingen vovve klagat på vad som erbjuds.

Har du en vovve som är på väg att flytta, eller känner du någon som har det – tveka inte att kontakta oss!

Skrivet av Henrik Olsson

2021 02 11 || 14:06

3 svar to 'Husvargen på lösdrift!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bra att du är noga, så viktigt när det gäller hund! 🙂
  Ha en bra kväll!

  Annie Jansson

  2021 02 11 || 20:40

 2. Du har mycket på gång!
  SV…Pappans min skulle man vilja se.
  Kram!

  skåningen

  2021 02 11 || 22:06

 3. Finns ingen tvekan om att en hund hos er får den bästa tillvaron den kan ha. Jag misstänker att det nog kommer dyka upp en del omplaceringar till hösten, när (förhoppningsvis) detta med vaccin börjar verka och folk återgår till sina normala liv med jobb, resor och umgänge.

  Marianne

  2021 02 13 || 18:59

Lämna en kommentar: