Färre mil längs vägarna…

3 kommentarer

I december bestämde jag mig för att minska användandet av bilen och faktum är att det gick betydligt bättre än trott – trots att väglaget inte inbjuder till cykelturer till stan.

Den 21 december tankade jag fullt, och efter 50 dagar kan man konstatera att den återstående dieseln borde räcka ända tills på måndag.

Målet är max 1000 mil under 2021, och hittills har bara ca 62 mil körts – vilket så långt ger förhoppningen om att klara målet med lätthet.

Efter ett antal veckor in i detta projektet kan man naturligtvis glädjas åt att det gått så smidigt, men samtidigt ser man att det finns ytterligare möjligheter att minska användandet.

Så snart vägarna (eller framförallt vägkanterna) blir rena från snö och is kan man med gott samvete inviga cykeln som ytterligare ett alternativ.

Samtidigt får man ha i åtanke att om restriktionerna lättas så att krogar och andra evenemang kan öppna upp, så kommer ju bilanvändandet att öka igen.

I nuläget känns det dock inte som att vi kan se fram emot några lättnader än på länge, så jag får vara glad så länge man bara behöver tanka var 8:e vecka…

Skrivet av Henrik Olsson

2021 02 09 || 11:15

3 svar to 'Färre mil längs vägarna…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Det är skönt så länge man kan låta bilen stå, det kan vara svårare att cykla på vintern då det är både snö och halt, men har du dubbdäck till cykeln?
    Jag har nog inte tankat mycket detta året, tror två gånger, senast när jag kom från Stockholm för en månad sen, men syrran har tankat nån gång då det oftast varit de som kört den.
    Ha en fin fortsättning på dagen

    marianne

    2021 02 09 || 12:56

  2. Så bra! 🙂
    Jag skulle inte klara mig utan bilen dock, ett måste till jobbet 🙂

    Ha en bra kväll 😉

    Annie Jansson

    2021 02 09 || 18:48

  3. Jag har inte kört så mycket på detta pandeminåret!
    Det finns tyvärr många tjuvar av olika sorter 🙂
    Kram!

    skåningen

    2021 02 09 || 22:07

Lämna en kommentar: