Vajern i ottan…

2 kommentarer

Strax före klockan 8 i morse begav man sig ut för att ploga bort den något blygsamma mängd snö som fallit över oss, och ganska snart efteråt uppstod problemen:

Först började knappen till vinschen glappa ovanligt mycket, och en stund senare gick vajern till snöbladet av – vilket av naturliga skäl ställde till det ganska ordentligt.

Arbetet fick därför avbrytas i förtid, och man åkte hem för att tina upp ordentligt innan man tog tag i arbetet med att fixa problemet.

Att stålvajern går av händer lite då och då, och egentligen är det inte så konstigt då man sliter på samma sträcka hela tiden (ca 15 cm), och ena valsen vid vinschen vägrar rulla, vilket i princip gör att vajern slits ovanligt snabbt.

Lyckligtvis hade jag två förhållandevis kompetenta medarbetare som följde hela arbetsgången på nära håll innan allt satt på plats igen.

På måndag var tanken att lämna in ATV’n på en verkstad så att knappsatsen till vinschen kunde bytas ut, men efter lite skruvande hit och dit verkar den funka igen.

Åtminstone tillfälligt, men det är bättre än inget.

Dock kommer jag att behöva löda om kablarna så att dessa sitter bättre, men det gör vi i morgon!

Då nu klockan börjar bli ‘mycket’ är det snart dags att börja avrunda dagen och förbereda sig för sänggåendet, och jag får önska er alla en trevlig kväll och en god natt!

Skrivet av Henrik Olsson

2021 01 08 || 18:58

2 svar to 'Vajern i ottan…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Låter inte som att något är ett problem att fixa för dig!! Bara gör liksom 😀

  My

  2021 01 08 || 22:11

 2. Det har snöat lite idag igen.
  Nattis!

  skåningen

  2021 01 08 || 22:41

Lämna en kommentar: