Bevakat område!

6 kommentarer

Man har ju alltid varit noga med att försäkra sig om att trygghet råder i och kring ens enkla hem, och idag fick man besök av Verisure som återaktiverade det gamla brand- och inbrottslarmet.

Anledningen till detta beror dock inte på att det hänt något otrevligt, utan det handlar mer om att använda en viktig tjänst som ständigt övervakar huset exempelvis i händelse av brand.

I övrigt har jag överlåtit bevakningen till hundarna när det gäller tomten, även om jag fortfarande använder ARLO’s övervakningskameror som ett komplement.

Det rådande klimatet i samhället gör dessvärre att man i allt större utsträckning blir tvungen att skydda sig själv på olika sätt, vilket också gör att fenomen som Gated Communities kommer att bli allt vanligare i vårt avlånga land.

Jag har inga speciella åsikter kring fenomenet som sådant – även om jag är tveksam till dess behov i Sverige då risken finns att man i onödan skapar en känsla av otrygghet.

Samtidigt är man väl medveten om att så snart det uppstår ett behov kring en viss typ av vara eller tjänst så lockar det också till sig giriga människor som vill tjäna pengar.

Och när människor lägger för stort värde vid pengar slutar det aldrig väl…

Mitt hus ligger ju ganska avsides, och det finns naturligtvis både för- och nackdelar med detta.

Fördelen är att få hittar hit, men nackdelen är också att ingen granne skulle uppmärksammar om någon med osunda syften försöker ta sig in i huset.

Av den anledningen går jag hellre till överdrift när det gäller skyddet av mitt hem, för man vill verkligen inte komma hem en dag och inse att någon annan varit där och rotat runt.

Något som däremot ökar tryggheten för alla, och minskar behovet för kostsamma tjänster är ju faktiskt ideella engagemang som “grannsamverkan mot brott”.

Samtidigt kan det vara svårt att få människor och värdera vikten av ett ideellt engagemang, då många det råder tidsbrist för väldigt många i dagens onödigt stressade samhälle.

Sen tror jag också att folk i allmänhet är för dåligt informerade om vilka lagstöd man har som privatperson när man försöker förhindra brott eller gripa gärningsmän.

Det är helt enkelt för lätt att överlåta hela uppgiften åt polis, men faktum är att varje medborgare också har ett moraliskt ansvar att bidra till ett tryggare samhälle.

Man kan diskutera detta länge och väl, men fundera gärna över om hur du själv kan öka tryggheten hos dig.

6 svar to 'Bevakat område!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Skönt att höra att det inte har hänt något 🙂 Kan tänkte mig att det känns otryggare när man inte har några grannar men så bra att du har skaffat larm så du kan känna dig trygg ändå 🙂

  Sarah

  2019 10 17 || 13:00

 2. Du har verkligen rätt i det du skriver! 🙂

  Emma Engström

  2019 10 17 || 13:25

 3. Vi, precis som du använder oss av Verisures tjänster. Hittills har dom och objudna gäster skött sig perfekt. Vi adderar med att ha upplyst med lampor som har ljusrelä. hela natten på strategiska platser. Ledlampor drar ju nästan noll i el!

  Veiken

  2019 10 17 || 18:25

 4. Jag har också Verisure
  God natt!
  Kram & Pöössszzz

  skåningen

  2019 10 17 || 21:40

 5. Vad skönt att du har larm när du bor avsides, tack för krya på dig hälsningen. Önskar dig en trevlig arbetshelg.

  Annika

  2019 10 18 || 17:37

 6. Man kan aldrig vara för försiktig när det gäller sin säkerhet!

  Yasmine

  2019 10 18 || 18:27

Lämna en kommentar: