Kan de verkligen skatta oss lyckliga?

5 kommentarer

Det här kommer inte att vara en direkt trevlig läsning…

Men för att besvara ovanstående fråga: Självklart inte, men för att finansiera ett inkompetent ledarskap i detta land måste folket beskattas på alla tänkbara sätt, och det senaste bedrägeriet är “mediaskatten”.

Vem drabbar det hårdast?

Jo, låginkomstagare och pensionärer.

Min pappa har tidigare inte behövt betala för den skit som produceras med hjälp av den gamla TV-licensen, men med den nya skatten ska även han vara med och betala.

Trots att han är låginkomsttagare, dement och inte längre kan använda en TV…

Vad säger detta oss?

Jo, att våra kära politiker fortsätter att sparka på de svagaste och fattigaste i samhället, samtidigt som politikerna själva kan hålla lekstuga i regering och riksdag medan vi skattebetalare ska vara med och betala full lön åt dem…

Vem som helst begriper att detta inte är rätt, men beklagligt nog är det precis så det ser ut i dagens Sverige.

Det är lätt och hävda att politiker i första hand jobbar för att gynna sig själva rent ekonomiskt, men man behöver inte granska samhället speciellt mycket för att se att det stämmer.

Politikers pengabegär överstiger allt förstånd, och man kan dra många slutsatser av detta – men det får bli i ett helt annat inlägg.

Slutsatsen jag drar av deras senaste påhitt är att det är bättre att jobba svart än att stödja denna parodi som nu presenterats svenska folket.

Hur det hela slutar återstår dock att se, men jag förstår inte varför avgiften baseras på hur mycket man nyttjar SVT’s så kallade “tjänster” – i likhet med el, telefon och internet mm…

Politikerna har dock kommit fram till att det är mer lönsamt att låta alla skattebetalare vara med, oavsett om den enskilde skattebetalaren nyttjar tjänsten eller inte.

Vad har du själv för tankar kring den nya straffskatten som ålagts det svenska folket?

Skrivet av Henrik Olsson

2018 12 03 || 22:46

5 svar to 'Kan de verkligen skatta oss lyckliga?'

Subscribe to comments with RSS

 1. Jag håller med dig fullständigt och totalt! Det är ett djupt upprörande sätt att driva in pengar åt staten. Jag tycker att public service lika gärna kan läggas ner. Det här är lika sjukt som om människor som inte äger en bil skulle tvingas att betala fordonsskatt.

  Lillan Kind

  2018 12 04 || 00:14

 2. Vi pensionärer betalar mer skatt än de som jobbar!

  Jag har haft barnen nu tre gånger och det fungerar bra.
  Kram!

 3. Har faktiskt missat alltihopa, så tack för påminnelsen om att sätta mig in i det =)

  Matilda Berlin

  2018 12 04 || 08:50

 4. Jag håller med dej, jag blir så förb…när jag tänker på detta…

  Marianne

  2018 12 04 || 19:36

 5. Förut har de som bott på äldreboende fått betala ca 5.400 i hyra (för ca 33 kvm, utan kök), 3.500 kr för mat (ofta äter de lite) …och då får de vara utan kl 17-07 om man inte säger till att de ska ha te och macka vid 20.00 tex, och så tillkommer omvårdnadsavgiften på 1800 kr..i månaden. De har sluppit betala för TV-licensen….. de flesta kan inte titta, hör inte, förstår inte o s v…. personalens omsorg inberäknar inte tånaglar, så då tillkommer en fotvårdsinsats, på minst en gång i månaden, 400 kr. Och nu tillkommer då TV avgiften….

  Astrid

  2018 12 07 || 17:15

Lämna en kommentar: