Den tämligen förvirrade tonåringen…

11 kommentarer

finding-faith-02-640x427

Det var en fredagskväll i januari 1992 som denne yngling fått något vi kan kalla för en inbjudan, och även om det inte var tänkt att han ensam skulle tacka ja till den så blev det så.

Osäker som han var tvekade han in i sista stund, men det fanns något starkare inom honom som obevekligt manade honom att fullfölja detta.

Utan att direkt veta vad det handlade om gick han de osäkra stegen fram till dörren och öppnade den – och därmed togs också första steget till det som skulle sätta stopp för en framtida kriminell bana.

En ack så välbehövlig vändpunkt i denne ynglings liv.

Innan detta avgörande steget togs hade den kriminella karriären börjat ta både form och fart, och även om det hittills enbart handlat om stöld och bilinbrott hade vissa andra personer fått upp ögonen för honom.

Personer med ett betydligt tyngre register, som behövde lite yngre förmågor för en del uppdrag.

Ett sådant uppdrag hade han tagit på sig att genomföra kort därpå, utan att då veta att flera av dessa personer senare antingen skulle fastna i kriminalitet och avtjäna långa fängelsestraff eller avlida pga missbruk.

Dagarna innan fredagskvällen i fråga hade han tillbringat en kväll på ett biljardhak i Falkenberg, och där träffat en person som hade något besynnerligt att berätta.

Det var en några år äldre kille som passade väl in i den rådande atmosfären, men ändå skiljde han sig på något sätt från alla andra som befann sig i den rökiga lokalen.

Stefan, som han hette, förde ett långt samtal med ynglingen och när det var dags att bryta upp bjöd han in honom att delta i den kommande fredagens aktivitet.

Så där stod han i alla fall den där fredagskvällen, innanför dörren till det som han ännu inte förstod skulle vara avgörande för hans framtid.

Var det någon gång i ynglingens liv som han skulle undra “vad i hela friden gör jag här?” så var det just den här kvällen.

Det skulle visa sig att han befann sig mitt i Tullbrokyrkans ungdomsgrupp, och där i vimlet bland alla glada ansikten kunde han skymta Stefan.

Några dagar senare tackade ynglingen nej till att utföra uppdraget, lämnade det gamla livet bakom sig och fortsatte på trons väg.

Man kan, med facit i hand, undra hur det kom sig att mötet med främlingen kom bara dagar innan ynglingen var på väg att göra sitt livs största misstag – men någon hade bestämt andra planer för ynglingen…

[To be continued…]

Skrivet av Henrik Olsson

2016 02 22 || 00:33

11 svar to 'Den tämligen förvirrade tonåringen…'

Subscribe to comments with RSS

  1. vilken härlig bild 🙂

    Natalie

    2016 02 24 || 11:15

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: