Ingen försäljare får öppna grinden till min hundgård…

22 kommentarer

Vid 20:30-tiden på tisdagskvällen reagerade både Debbie och Bagheera kraftigt på att något hände precis utanför dörren – och efter konstens alla regler stormade de båda ut genom hundluckan.

… och Fjant följde naturligtvis troget efter.

Utanför staketet stod en ung och väldigt trevlig kille som frågade om jag ville köpa fisk.

Jag avslutade mitt pågående telefonsamtal, stängde in hundarna och följde honom till en vit skåpbil i vilken två andra killar satt i.

Det var trevliga killar, och vi diskuterade bland annat min stora favorit i livet: Lax!

Det blev dock ingen affär eftersom mitt matkonto inte skulle tillåta mig att köpa fisk för ca 1000 kronor, men samtidigt kunde jag inte glömma några saker.

Jag bor alltså 1,5 km rakt in i skogen, och enligt de själva så körde de in där för att “chansa”. Samtidigt passerade de en skylt som förbjuder obehörig trafik: Något de också noterat.

Vid infarten till mitt hus finns en skylt som tydligt påtalar om att området är videobevakat, och från gårdsplanen kan man se tre stora gula skyltar som varnar för hundar.

Trots detta hade ena killen hakat av karbinhaken som låser en av grindarna in till hundgården. Med tanke på alla mina varningar borde “att knacka på dörren” inte vara lika viktigt som att helt enkelt nyttja bilens inbyggda ljudsignal…

Man öppnar helt enkelt inte någon annans hundgård.

Med tanke på Debbies erfarenheter av främlingar hade detta kunnat sluta olyckligt för säljaren, samtidigt som det kunnat resultera i att mina hundar kommit lösa om jag inte varit hemma.

I går kväll mailade jag företaget med några små tips och råd. Bland annat kör man inte förbi en skylt som tydligt visar att vägen inte är till för obehörig trafik, och man dessutom aldrig öppnar någons hundgård utan tillstånd.

Huruvida detta skulle ses som olaga intrång eller inte är jag villig att eventuellt överlåta till rättsväsendet, men hade jag inte varit hemma är jag övertygad om att Debbie gjort sitt yttersta för att försvara sitt hem – och det är tveksamt att jag som hundägare skulle behövt stå till svars efter att hon tuggat färdigt…

Oavsett hur trevliga och oskyldiga killarna än var – så kan det vara bra att inte överträda vissa gränser.

Skrivet av Henrik Olsson

2013 01 31 || 04:00

22 svar to 'Ingen försäljare får öppna grinden till min hundgård…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Jag kanske är paranoid men jag tror inte för fem öre att dom var ute efter att sälja fisk.Jag tror mer att dom var ute efter att försöka sno någon av hundarna.Man har läst den senaste tiden om en vitskåpbil som är ute och snor hund här och där.Jag förstår inte hur man tänker eller man kan ju inte tänka om man gör något sånt korkat.Jag skulle aldrig även om jag nu jobbar med alla olika hundar våga öppna en grind där det sitter okända hundar.Nej det var verkligen tur att du var hemma när dessa puckon kom.

  Carro

  2013 01 31 || 19:51

 2. Idioter!!
  Vilka skumma typer !!
  Vilket pris på fisken!
  Dom skulle säkert bara kolla om du va hemma.

  kalmariten

  2013 03 04 || 05:37

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: