I mina ögon är hon perfekt!

18 kommentarer

Debbie har ju tyvärr fått väldigt dåliga erfarenheter vad gäller barn när vi bodde i stan, något som dessvärre format henne mer än den tid då hon växte upp med barn.

Det har gjort att jag varit väldigt försiktig när det gäller besök av just barn.

I kväll fick hon dock vara med bitvis och hälsa, men samtidigt höll jag ständigt ett vakande öga på henne för jag vet att småsaker kan trigga henne ovanligt mycket.

Barnen i den familj jag bodde granne med i stan var på Debbie under ca 1,5 år – och brukade bland annat roa sig med att stå nedanför min balkong och försöka hetsa henne, de brukade springa/cykla efter oss när vi var ute, eller det värsta av allt: Barnen var (som jag känner till) hemma vid mig vid ett par tillfällen och slängde in saker genom brevlådan när Debbie var ensam hemma…

Hennes reaktion att skydda hemmet växte sig allt starkare samtidigt som hon per automatik blev misstänksam gentemot främlingar över lag. Lyckligtvis vet jag att det inte är varken hennes eller mitt fel, utan att hon under lång tid formats pga hemska barn och helt värdelösa föräldrar.

Sen en tid tillbaka har jag valt att inte försöka förändra på hennes beteende då en sån träning skulle kräva att föräldrar mer eller mindre lånar ut sina barn, så för att skydda henne har jag helt enkelt varit väldigt försiktig när det gäller barn här hemma.

Det går visserligen att förändra vissa bitar och med tiden få henne att acceptera enskilda individer, men längre än så kommer det nog inte att gå eftersom hennes minnen sitter allt för djupt.

Men hon har alltid varit, och kommer alltid vara, min ögonsten och trogna följeslagare, och i kväll var ett stort och väldigt lyckat undantag från min tidigare bestämda regel – trots det faktum att Bagheera (som vanligt) hamnade i händelsernas centrum när han roade barnen med både dragkamp och att jaga bollar.

Skrivet av Henrik Olsson

2012 10 21 || 09:00

18 svar to 'I mina ögon är hon perfekt!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Det gör mig ont att läsa vad lilla tjejjen har gått igenom…& det är underbart att veta att hon har kommit till ett myshem…All kärlek till Er….

  Snejky

  2012 10 21 || 14:22

 2. bra att vara försiktig!

  linnea

  2012 10 21 || 14:35

 3. Hon har det allra bästa hemmet känner jag av 🙂

  Nett

  2012 10 21 || 15:37

 4. Tråkigt med barn som gör så mot hundar som de gjorde inne i stan, såklart hon är lite reserverad då eller bli upptriggad. Men skönt det gick bra! 🙂

  Johanna

  2012 10 21 || 15:38

 5. Blir så ledsen…..och förbannad, när jag hör om vad som hänt Debbie!! Grundorsaken till dessa barns beteende, är ju dessutom föräldrarnas, som inte visat hur ett djur måste behandlas. Fy, så hemskt.
  Fina Debbie!

  Quila o Ronja

  2012 10 21 || 16:27

 6. Jo Gekås har mycket billigt men jag avskyr stället haha. Klarar inte riktigt av att armbågas med alla tanter 🙂

  madelein

  2012 10 21 || 16:51

 7. fin bild 🙂

  amanda

  2012 10 22 || 22:11

 8. sv: haha 🙂

  fin bild. är det din?:)

  idawesterberg

  2012 10 23 || 08:37

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: