Welcome To The Dark Side…

16 kommentarer

Ibland är det alldeles för lätt att romantisera bilden av sig själv, och försöka delge en vackrare bild av sig själv än vad som egentligen stämmer med verkligheten.

I mitten 90-talet dömdes jag för ett brott som 100 år tidigare garanterat resulterat i dödsstraff:

Det kan låta skrämmande, men brottet jag begick var att vägra fullgöra min värnplikt och i stället återvända till min praktikplats på en bondgård strax söder om Malmö.

Straffet blev dagsböter och 2 års villkorlig dom. Ett av mina stoltaste ögonblick i livet var när jag lämnade Tingsrättens byggnad styrkt av det faktum att jag vågat stå upp för mina åsikter gentemot staten.

Detta är enda gång jag dömts eller åtalats för ett brott.

Min tilltro till staten och dess ineffektiva lagar är obefintlig, men däremot har jag fått en stark tro på rättvisan där jag anser att det är varje individs skyldighet att agera gentemot orättvisor i samhället – oavsett om man måste bryta mot gällande lagar eller inte.

Min största stolthet ligger dock i det faktum att jag aldrig behövt använda våld mot någon annan människa, vare sig det handlat om ingripande med stöd av lagen om nödvärn, eller om det handlat om att helt enkelt sätta ner foten ordentligt.

Jag föraktar anonymitet i de allra flesta fall, och debatterar alltid öppet, för när det gäller mina åsikter ska det aldrig vara något tvivel om att det är jag själv som yttrat orden.

Jag har många gånger blivit hotad till livet av folk som varit både beväpnade och inte, men det skrämmer aldrig mig för sådana individer lever enbart på andras rädsla och aldrig på sitt egna mod. Patetiska som dem är…

I många kretsar är jag fruktansvärt hatad – i andra är jag älskad, allmänt omtyckt eller föraktad, men jag kommer aldrig att kompromissa med mina åsikter bara för att få vänner och bli omtyckt. Jag går min egen väg, och det är fritt för vem som helst att följa mig.

Jag är väl medveten om att mina åsikter inte alltid är politiskt korrekta, men om merparten bara strävade efter att vara just det får vi bara samhället vi har i dag…

Så huruvida jag är en bra eller dålig människa låter jag dig bestämma, men förvänta dig inte att jag bryr mig speciellt mycket om vad du tycker om mig som person!

men jag skänker i alla fall pengar till cancerfonden och hjälper mer än gärna gamla damer över gatan – vare sig dem ska över eller inte…

 

Skrivet av Henrik Olsson

2012 10 14 || 14:00

Publicerat i Baronen - In Real Life

16 svar to 'Welcome To The Dark Side…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Vilken skön känsla att stå för det man tror på och det man inte tror på.

  Nett

  2012 10 14 || 16:45

 2. satt och vänta på att du skulle börja spamma…. 🙂

  Vet du att tisdag kallas för lilla fredag haha.

  Johanna

  2012 10 14 || 17:05

 3. näää verkligen inte, när de nått upp t 500 lr lite över får ja utb direkt t kontot 🙂 de som är så bra med mina stalkers å snokare, you know who ;D de gör ju att jag får cash ju 😀 för de snokar flera ggr om dagen å ja får bet per sidvisning, tror de är typ 1,2 öre per sidvisning liksom..å nu är jag på 29,75 😀

  anna

  2012 10 14 || 17:17

 4. sv. det har jag gjort, två filmer faktiskt! men mår fortfarande lite sisådär :/

  M A T I L D A ♥

  2012 10 14 || 18:02

 5. De handlar om nyhetsbrev, fixar de imorron
  Lite tv nu.

  kaffehörnan

  2012 10 14 || 19:51

 6. Fint skrivet… Du fångade mig från första meningen.. Ohhh det här måste läsas:)

  Jane

  2012 10 16 || 10:17

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz:

%d bloggare gillar detta: