Welcome To The Dark Side…

16 kommentarer

Ibland är det alldeles för lätt att romantisera bilden av sig själv, och försöka delge en vackrare bild av sig själv än vad som egentligen stämmer med verkligheten.

I mitten 90-talet dömdes jag för ett brott som 100 år tidigare garanterat resulterat i dödsstraff:

Det kan låta skrämmande, men brottet jag begick var att vägra fullgöra min värnplikt och i stället återvända till min praktikplats på en bondgård strax söder om Malmö.

Straffet blev dagsböter och 2 års villkorlig dom. Ett av mina stoltaste ögonblick i livet var när jag lämnade Tingsrättens byggnad styrkt av det faktum att jag vågat stå upp för mina åsikter gentemot staten.

Detta är enda gång jag dömts eller åtalats för ett brott.

Min tilltro till staten och dess ineffektiva lagar är obefintlig, men däremot har jag fått en stark tro på rättvisan där jag anser att det är varje individs skyldighet att agera gentemot orättvisor i samhället – oavsett om man måste bryta mot gällande lagar eller inte.

Min största stolthet ligger dock i det faktum att jag aldrig behövt använda våld mot någon annan människa, vare sig det handlat om ingripande med stöd av lagen om nödvärn, eller om det handlat om att helt enkelt sätta ner foten ordentligt.

Jag föraktar anonymitet i de allra flesta fall, och debatterar alltid öppet, för när det gäller mina åsikter ska det aldrig vara något tvivel om att det är jag själv som yttrat orden.

Jag har många gånger blivit hotad till livet av folk som varit både beväpnade och inte, men det skrämmer aldrig mig för sådana individer lever enbart på andras rädsla och aldrig på sitt egna mod. Patetiska som dem är…

I många kretsar är jag fruktansvärt hatad – i andra är jag älskad, allmänt omtyckt eller föraktad, men jag kommer aldrig att kompromissa med mina åsikter bara för att få vänner och bli omtyckt. Jag går min egen väg, och det är fritt för vem som helst att följa mig.

Jag är väl medveten om att mina åsikter inte alltid är politiskt korrekta, men om merparten bara strävade efter att vara just det får vi bara samhället vi har i dag…

Så huruvida jag är en bra eller dålig människa låter jag dig bestämma, men förvänta dig inte att jag bryr mig speciellt mycket om vad du tycker om mig som person!

men jag skänker i alla fall pengar till cancerfonden och hjälper mer än gärna gamla damer över gatan – vare sig dem ska över eller inte…

 

Skrivet av Henrik Olsson

2012 10 14 || 14:00

Publicerat i Baronen - In Real Life

16 svar to 'Welcome To The Dark Side…'

Subscribe to comments with RSS

 1. …AMEN!!!
  Ja, de nog så…man ska INTE sticka ut hakan utan följa med strömmen….bara nicka och hålla med…MEN vem står pall för det??…att vara en marionettdocka i alla lägen..då vet man ju tillslut inte sj vem man är…näe man får allt stå på sig i sina synpunkter oavsett om man blir obekväm eller inte…har tyvärr oxxå fått känna av de bland mina fd kvinliga arbetskollegor…där gick de inte att säga vad man tyckte och tänkte utan man skulle hellre snacka skit bakom ryggen så de kom fram den vägen ist…patetiskt och löjeväckande men så var det!

  Kicki

  2012 10 14 || 14:07

 2. Det e bra det… Jag tror du e en go människa
  Kram och trevlig Söndag
  Maria

  maria

  2012 10 14 || 14:10

 3. .japp ledig från jobbet och en massor att göra, så de känns inte som om ja vore ledig 🙂

  Jonnie

  2012 10 14 || 14:11

 4. sv; ja absolut !!

  LINNEA

  2012 10 14 || 14:25

 5. låter bra att du aldrig kompromissar med dina åsikter för att få vänner, så långt har jag också kommit nu, var inte där förut, jag är med både i WWF och Greenpeace
  pust, trodde nästan först att du hade mördat
  kramar

  ansepanse

  2012 10 14 || 14:57

 6. Och vi älskar dig!!!!!!!

  Annika

  2012 10 14 || 15:57

 7. Tack men det är bra tack:) vill verkligen läsa bibeln så jag lär mig förstå den också. Tror an förlorar mycket om man sätter upp regler för hur mycket man ska läsa varje dag. Det ska ju komma från hjärtat.

  Stå för dig! Det där är modigt:O

  LIENE

  2012 10 14 || 16:12

 8. testa på du…
  fast folk är så tråkiga, när de får fuska, så gör de inte det, och när de inte får göra det, så försöker de så gott det kan för göra det… rätt roligt…

  Johanna

  2012 10 14 || 16:14

 9. Helt rätt. Man ska stå upp för sina åsikter & rättigheter….Själv kan jag numera stå för det jag tycker, det känns befriande att kunna detta….Vad andra tycker & tänker om mig, det berör mig inte nämnvärt heller
  Stå på dig, tummen upp…Gillar dig…..

  Snejky

  2012 10 14 || 16:15

 10. Det är skit tråkigt när folk fuskar i tävlingar där det inte är tillåtet, jag har med varit med om det i tävlingar jag haft, om andra priser, det är för jävligt! Jag kollar sällan under tävlingen, men går genom allt innan jag lottar en vinnare och då märker man sånt, och då blir man så sur för de som tävlar rättvist blir lidande! 🙁

  jag menar när man får spamma så måste man ju göra det, jag tycker det är skit kul när man får det, så då gör jag det, för jag aldrig annars gör det…. 🙂

  Johanna

  2012 10 14 || 16:35

 11. Vilken skön känsla att stå för det man tror på och det man inte tror på.

  Nett

  2012 10 14 || 16:45

 12. satt och vänta på att du skulle börja spamma…. 🙂

  Vet du att tisdag kallas för lilla fredag haha.

  Johanna

  2012 10 14 || 17:05

 13. näää verkligen inte, när de nått upp t 500 lr lite över får ja utb direkt t kontot 🙂 de som är så bra med mina stalkers å snokare, you know who ;D de gör ju att jag får cash ju 😀 för de snokar flera ggr om dagen å ja får bet per sidvisning, tror de är typ 1,2 öre per sidvisning liksom..å nu är jag på 29,75 😀

  anna

  2012 10 14 || 17:17

 14. sv. det har jag gjort, två filmer faktiskt! men mår fortfarande lite sisådär :/

  M A T I L D A ♥

  2012 10 14 || 18:02

 15. De handlar om nyhetsbrev, fixar de imorron
  Lite tv nu.

  kaffehörnan

  2012 10 14 || 19:51

 16. Fint skrivet… Du fångade mig från första meningen.. Ohhh det här måste läsas:)

  Jane

  2012 10 16 || 10:17

Lämna en kommentar: