Det sa bara “pang”…

4 kommentarer

… och i samband med det så insåg jag att problemen plötsligt blivit väldigt stora.

Jag skaffade ju aldrig några nya däck och efter gårdagens punktering så misstänker jag att ena däcket monterades på lite snett, något som i sin tur ledde till att däcket slets extra hårt.

Ca 65 km höll det innan det tidigt i morse gick sönder. Slitbanan var bitvis helt borta och väven under syntes på flera ställen.

På ett ställe var det ett stort hål som gjorde att slangen låg an direkt mot vägbanan.

Det är inte svårt att förstå att en punktering är att vänta.

Återigen fick jag försöka lösa problemet på bästa sätt och jag visste redan från början att compeed inte var att tänka på. Jag behövde något kraftigare för att skydda slangen tillräckligt länge för att ta mig till närmaste mack (en omväg på ca 2 km) i hopp om att dem hade öppet.

Efter att jag gnuggat geniknölarna insåg jag att kärrans presenning skulle passa bra för detta, så jag klippte loss en lång smal remsa som jag la invändigt i däcket – och vips kunde jag gå mot Shell (som hade nattöppet).

Där sitter jag nu och laddar mina batterier samtidigt som jag frossar i nybryggt kaffe, muffins, kanelbullar och kakor! Emmelie kommer att hänga på låset till Biltema i Halmstad för att skaffa fram två nya däck till mig.

Så batterierna är laddade fortsätter jag min vandring söderut med den provisoriska lagningen samtidigt som jag bär på vetskapen om att helt nya däck är på väg åt mitt håll lite senare!

Skrivet av Henrik Olsson

2012 07 18 || 06:00

Publicerat i Den Stora Vandringen

4 svar to 'Det sa bara “pang”…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Man får väl ändå lov å säga att de är tur
  i oturen att du får dessa punkteringar nu
  när avstånden mellan saker å ting inte
  är så lång.. Å så får du ju riktigt fint
  sällskap på kuppen 😉

  Sussi

  2012 07 18 || 08:50

 2. Men vilken otur du har med däcken då 🙁 Fast ändå tur att du inte var mitt ute i ödemarken med flera mil tills närmaste ställe du kunde få hjälp.

  Håller tummarna nu att dina sista mil på eran vandring ska gå smidigt och problemfritt 🙂

  Ann-Margret & Vinja

  2012 07 18 || 11:19

 3. Var det någon som sa MacGyver? 😉 Som sagt: Lycka till i fortsättningen 🙂

  Johanna W

  2012 07 19 || 12:44

 4. Det var ju tur att du kom till en mack som kunde hjälpa dig. Hur många har inte bara korv till försäljning nu för tiden 😀

Lämna en kommentar: