Camp Gielas – Arvidsjaur

14 kommentarer

Idag nådde vi fram till Arvidsjaur där vi lyxade till det lite extra med att hyra en av deras stugor.

Detta var sista dagen med följebilen, och i morgon fortsätter jag ensam längs de norrländska skogarna.

Aktuellt på listan nu är att packa om allt i kärran för att vara helt säker på att jag har med mig vad jag behöver, och gärna lite extra!

Om ca 3 dagar når jag fram till Sorsele och får då möjlighet att fylla på det knappa matförrådet igen, så det är bara och hålla tummarna för att maten räcker.

En liten delrapport från vandrarna:

Dessa senaste 7 dagar har gått riktigt bra, och vi har hittat ett tempo som fungerar väldigt bra:

Normalt börjar vi dagen med en promenad på ca 17 km innan vi tar en paus på ca 2 timmar. Därefter blir nästa etapp ca 16 km, och vi har då lyckats få ihop en lagom dagssträcka. Finns det av någon outgrundlig anledning överdrivet mycket energi kvar i kroppen är tanken att vi ska fortsätta ytterligare 5-8 km.

Vid starten i Kiruna gick vi ut lite för hårt i början, och belastningen på benen blev alldeles för mycket för kroppen något som ledde till en överansträngning. Tidigare var målet att jag skulle gå ca 40-45 km/dag, men kroppen var väldigt snabb med att säga ifrån! Idag ligger en dagssträcka på ca 33 km, något som kroppen inte verkar protesterar emot.

Idag känner jag ingen smärta i benen, utan bara en normal “trötthet” efter avslutat dagsetapp! Det gillas!

Den kortare distansen kommer jag att hålla fast vid tills att jag kommit en bit längre ner i landet där backarna inte är riktigt så påfrestande som här! I det tempo vi går i nu räknar jag med att nå Ystad i början av augusti!

För Debbies del har allt gått väldigt bra, och jag försöker vara så flitig jag kan med massage och streaching på henne för att hon inte ska bli stel. Under dessa 12 dagar har hon fått åka en del i både följebilen och kärran, och jag räknar idag inte med att hon ska klara av en hel dagsetapp flera dagar i rad.

Värmen har slagit till oväntat, och man märker då snabbt på henne att hon inte orkar hålla samma tempo som sin husse – som av någon anledning alltid tar “älgakliv”…

Totalt har vi nu gått 373,36 km, och har därmed avverkar drygt 1/5 del av promenaden!

Mvh
Henrik & Debbie

 

Skrivet av Henrik Olsson

2012 06 13 || 18:00

Publicerat i Den Stora Vandringen

14 svar to 'Camp Gielas – Arvidsjaur'

Subscribe to comments with RSS

 1. Wow nästan 40 mil.. Inte illa 🙂
  Har dålig geografikoll men när
  räknar du att terrängen blir lite
  plattare??
  Ha en härlig vandring dag.. 🙂

  Sussi

  2012 06 14 || 09:37

 2. Helt otroligt vilket jobb ni gjort hittills! Så roligt att följa er 🙂

  Cecilia

  2012 06 14 || 10:37

 3. låter förnuftigt att hålla dig till ungefär 33 km per dag istället för att köra ut för hårt som du gjorde i början, värmen gör ju förstås också att Debbie inte orkar lika mycket som du
  var rädd om dig och fina Debbie <3
  bamsekramar

  ansepanse

  2012 06 14 || 11:08

 4. Ni kämpar på bra både du och Debbie, skönt med en säng att sova i…eller e de Debbies plats?? Lycka till nu å ta de varligt!!

  Kicki

  2012 06 14 || 12:57

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: