Hundgårdarna…

34 kommentarer

Hundgårdarna

Hundgårdarna

Normalt sett brukar ett inlägg innehålla en eller ett par dagsfärska bilder, men jag insåg till min stora förvåning att jag glömt visa er en av de bilder som jag är mest stolt över. Nog för att jag snackat ofta och mycket om hundgårdarna och hur vi har valt att bygga dem – men någon bild på hur de såg ut när de var färdiga publicerades aldrig…

I början av juni såg våra hundgårdar ut som ni kan se på bilden.

Vi har ju valt att sätta hundens bekvämlighet främst, och därför så ser vår tomt ut mer som… ja, ett fängelse. Eller kanske som en öppen anstalt.

Jag köpte huset i december 2008, och sen dess har hundgårdar/rastgårdar byggts till, ut och om. Ca 2000 kvm av tomtens 3500 kvm är idag inhägnat åt hundarna.

Debbie - Bagheera - Eragon

Debbie – Bagheera – Eragon

I höstas började vi även med att grusa upp bit för bit. Gräs trampas snabbt ner av glada vovvar – och i kombination med regn, regn och regn kan en underbart grön gräsmatta snabbt förvandlas till lervälling.

Hur hunden ser ut efter att den klampat runt i sörja en hel dag behöver jag knappast förklara…

Att sätta hunden i centrum, och anpassa deras möjlighet att röra sig fritt in i och ut ur huset är något som blivit väldigt viktigt för oss. Kanske kan det bero på min tid som hundägare i lägenhet (med allt vad det innebar), men den största orsaken är nog ändå denna: Jag KAN äntligen göra allt detta för hundarna!

Resultatet på hundarna är tydligt. I stället för att ligga relativt stilla inomhus hela dagarna kan dem välja om de ska vara inne och vila, eller ute och leka. De bygger och underhåller musklerna på ett mer naturligt sätt genom lek och annat på dagarna när vi exempelvis jobbar – något som varit ganska svårt inomhus. Exempelvis i en lägenhet.

Jag minns den dag då jag var på visning i detta huset. När jag hade sett mig omkring i huset hade jag bestämt mig: Jag SKA ha detta huset!

Efter att budgivningen pågått ett tag hade alla andra hoppat av, och jag stod ensam kvar som vinnare.

Skrivet av Henrik Olsson

2010 06 21 || 22:06

34 svar to 'Hundgårdarna…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Härligt med så glada vovvar!! Kanonfina rastgårdar, verkligen genomtänkt! Där skulle t o m Rymmarmastiffen gå bet. Loka är ju typ houdini, tar sig över under och igenom allt, skulle behövt fotboja i sin ungdom – nu orkar hon inte rymma så långt längre. ….hmm…har ni ingen Kissekatt på farmen? För att hålla reda på jyckarna liksom:)

  Orlando

  2010 06 22 || 18:40

 2. Hej

  Sv: Jag kan verkligen förstå det, och att de till en början inte ville komma ut från det vackra.
  Ett riktigt bra jobb du gjort! Rena paradiset för de små söta!

 3. Det är så härligt att läsa om någon som verkligen sätter djurens välmående i första rummet!

  Anne & Zorro

  2010 06 23 || 20:27

 4. Måste säga att jag avundas ditt arbete. Hundgårdarna ser otroligt fina ut och allt runtomkring ser perfekt ut. Good Work

  Micke

  2010 06 27 || 10:04

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: