Även hundar behöver rehabiliteras…

22 kommentarer

Bagheera har hittat en stor leksak...

Bagheera har hittat en stor leksak...

Igår kom Emmelie hem från Viskadalens Djurklinik efter att ha varit där med Bagheera.

Det vi skulle göra där var att få tips om övningar och liknande för att bygga upp Bagheeras muskler på rätt sätt. Känslan i magen är mer positiv nu, än den var tidigare. Veterinären berättade om en labrador som haft grad E på höftens båda sidor – den hunden blev 8 år gammal. Helt enkelt tack vare en väl genomförd rehabilitering. Under hundens resterande del av livet. Så i stället för långpromenader och cykelturer så kommer Bagheera att få göra många olika övningar för att stärka upp höften (och resten av kroppen), så att den skadade höften inte orsakar lidande.

Ett positivt omdöme om Bagheera var att han hade mer muskler på kroppen än vad hundar i hans situation brukar ha – och det kan ha flera olika orsaker. Men om man väntar för länge med rehabiliteringen kommer musklerna sakta att förtvina.

Bagheera har ju alltid varit fått vara aktiv, och det är något som man får vara tacksam för nu när hans höftdysplasi visade sig vara så allvarlig.

Skrivet av Henrik Olsson

2010 06 16 || 04:51

22 svar to 'Även hundar behöver rehabiliteras…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Även hundar behöver rehabiliteras…'.

 1. Vad fin han är, Bagheera!

  Jenny

  2010 06 17 || 01:06

 2. Hej
  Det här måste jag följa eftersom jag själv precis påbörjat en rehabilitering med min Zorro. Zorro har C höfter med tillägget “slappa höfter” så det är inte därför han ska rehabiliteras utan för att han nyligen genomgått en L7S1operation, rehabiliteringen kommer dock att vara bra för höftledsdysplasin också.
  I dag var första träningstillfället då Zorro fick gå på en treadmill (gå/löpband med vatten på/i) och så fick han balansträning på vibrationsplatta. Ganska otroligt viken vård de får våra kära hundar!

  Anne & Zorro

  2010 06 17 || 19:51

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: