Nya krafttag…

5 kommentarer

Det som göms i snö...

Det som göms i snö...

Samtidigt som snön faller utanför så har man nu kommit hem från morgonpromenaden med vovvarna. Denna vintern är verkligen makalös – finns det inget slut på snöandet? Tack och lov så visar termometern bara -0.6° just nu… Att behöva pulsa runt i snön 04.00 är inte så mysigt som det kan låta.

Jag är i alla fall tacksam över att jag denna vintern fått en motorvärmare så bilen behöver inte längre lida pga kallstart.

Kommande arbetsvecka är kort – jobbar bara fram till och med på torsdag, och sen åker vi norrut på ett litet äventyr. Jag, morsan och Debbie kommer att besöka både de som vill träffa oss – och de som verkligen inte vill träffa oss. Det kommer att bli en spännande helg.

* * * * * * * * * * * *

dagen.se kan man läsa om ett upprop från 8 svenska organisationer – bland annat RFSU. Uppropet kräver nya krafttag mot våldtäkt och annat sexuellt våld. Som det ser ut idag så leder exempelvis få våldtäkter till åtal, och ännu färre leder till fällande domar. För er som hänt med mig de senaste åren känner säkert till den gången jag var med och vittnade i en sån rättegång mot en kyrkoherde från Göteborgs stift. Han fälldes i tingsrätten, men friades i hovrätten. Senare krävde han ett högt skadestånd för sitt lidande. Något skadestånd till brottsoffret var det dock aldrig tal om… Så en förändring och skärpning av lagen är välkommen.

* * * * * * * * * * * *

aftonbladet.se kan man läsa om en man som valde att utsätta sin ex-fru för lidande då han utnyttjade hennes skräck för möss genom att släppa in 19 möss i hennes lägenhet via brevinkastet. Kvinnan fördes till sjukhus och ex-maken greps. Jag undrar om ex-makens hjärna kommer att studeras av forskare i framtiden..?

Skrivet av Henrik Olsson

2010 02 01 || 05:42

Publicerat i Baronen - In Real Life

5 svar to 'Nya krafttag…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Nya krafttag…'.

 1. Hans hjärna är väl för liten för att studeras…..!
  Ha en bra dag!

  kalmariten

  2010 02 01 || 09:15

 2. Så länge våldtäkt och våld mot kvinnor ger lika straff som grafittimålning så e det nåt fel.

  Daniel

  2010 02 01 || 09:19

 3. Tack tack =) Jo, det känns väl som vanligt, e ingen stor födelsedagsfirare direkt =) Hoppas allt e bra med er…

  Linda

  2010 02 01 || 12:28

 4. tackar! 🙂

  sv: aaah, najs! ja då vill de till att forrden (lägger på lite gammal ronny o ragge dialekt) vill starta då. hehe!

  Henke

  2010 02 01 || 14:09

 5. Jo, det e sant… Här blir det lugnt med familjen =)

  Linda

  2010 02 01 || 18:41

Lämna en kommentar: