Nyårsafton 2009…

16 kommentarer

Efter att relativt nyligen gnuggat bort gruset i ögonen kan jag konstatera att temperaturen utomhus håller hela -11,2 ° samtidigt som temperaturen inomhus ligger på lagom 19,9°… Kaminen är startad och inom en inte allt för avlägsen framtid kommer det att vara lite varmare. Det skulle bli kallare väder, och det blev det också. Jag hoppas att det blir ännu kallare, och att kylan håller i sig längre än väntat (aftonbladet.se). Det går ju att klä sig varmare, men det går inte att klä sig på något bra sätt för att slippa fästingar till sommaren… så det är bara att hoppas på att fästingarna dör som flugor under den här tiden…

Problemet är bara att jag inom en inte allt för avlägsen framtid måste bege mig ut och hämta mer ved… nu finns det bara ett par få bitar kvar att lägga i kaminen…

Det är nyårsafton idag, men det känns inte riktigt så… det känns mer som en helt vanlig torsdag (bortsett från det faktum att jag är ledig idag). Året som gått har ju bjudit på både det ena och det andra i nyhetsvärlden (och världsläget verkar inte bli bättre), och som ni kunde läsa i min lilla nyårskrönika så har det hänt en hel del i mitt liv under det gångna året. Det är bara att hoppas på att 2010 blir ett lika händelsefullt år. Året kommer ju att präglas av planering och träning inför den stora promenaden mellan Kiruna och Ystad, och det är bara att hålla tummarna för att allt går som på räls.

Värme

Värme

… och nu över till ämnet smällare och raketer…

Varje år tvingas många hundägare mer eller mindre droga sina djur för att de ska överleva alla de veckor som smällare och raketer förvandlar bostadsområden till ett krigsområde… Ett stort antal hundar får också avlivas varje år av samma orsak. För att inte tala om alla skador på människor när mindre begåvade personer kastar smällare och skjuter raketer mot folkmassor.

Många pjäser har en relativt liten sprängverkan, men är fortfarande tillräckligt kraftiga för att förstöra exempelvis synen på folk. Andra pjäser är kraftiga nog att döda människor. Det är ett brott att bära kniv på allmän plats. Det är inte heller tillåtet att dricka alkohol på allmän plats.

Det är däremot inte otillåtet för en berusad person att avfyra pjäser med en livsfarlig sprängkraft…

Ett annat exempel som visar hur märklig Sveriges Rikes Lag är, är att en potatiskanon räknas som vapen – och är därför olaglig att tillverka. En potatiskanon kan inte döda en annan människa.

Om folk klantar sig och spränger bort sina egna fingrar eller ögon – ja, det ser inte jag som ett direkt problem. Problemet är alla oskyldiga som ska drabbas av denna löjliga tradition. Därför är ett förbud mot raketer (och smällare) efterlängtat…

Så vitt jag vet är inte någon av mina hundar skotträdda, och det första året jag hade Debbie stod vi på min balkong och tittade på fyrverkeriet. Hon var ytterst imponerad över detta. Bagheera, Eragon och Nikita har aldrig upplevt raketer på de sättet, men när jag eldar i bunkern händer det titt som tätt att det smäller högt och ofta – men vovvarna verkar inte bry sig nämnvärt.

Allt som återstår nu är att önska er alla ett gott nytt år!

Flocken

Flocken

Skrivet av Henrik Olsson

2009 12 31 || 09:35

Publicerat i Baronen - In Real Life

16 svar to 'Nyårsafton 2009…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Nyårsafton 2009…'.

 1. Hallå !!!

  Min hund var inte skotträdd förra året men det har ändrats detta år så vi fick snällt vara nära han eller vice versa…

  GOTT NYTT ÅR !!!

  (Addar jag med) =)

  Micke

  2010 01 01 || 02:16

 2. En god fortsättning till dej o de dina!

  Kerstin

  2010 01 01 || 11:08

 3. Go fortsättning! Jo, det gäller ju att vara försiktigt på sånna vägar =/

  Linda

  2010 01 01 || 11:32

 4. Detsamma! 🙂

  Ulrika

  2010 01 01 || 13:12

 5. sv: det samma! 🙂 hoppas ni alla (inkl. hundarna) har överlevt och mår bra idag. hehe!
  Håller me dej om det du skrev om smällare/raketer mm.

  Henke

  2010 01 01 || 13:18

 6. Detsamma gott nytt år 🙂

  Elin

  2010 01 01 || 13:32

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz:

%d bloggare gillar detta: