Sovmorgon på en måndag?

1 kommentar

Sovmorgon på en måndag

Sovmorgon på en måndag? Det kan tyckas vara ovanligt, men det var precis vad man unnade sig idag. Strax före 05.30 kravlade man sig ur sängen och gick ut med hundarna.

Orsaken var onekligen att man inte kunnat somna i tillräckligt god tid igår.

Förvisso har man sovit gott under två sammanhängande nätter, men när det var dags att vara flitig: Ja, då ville man inte mer. Förhoppningen om att kommande natt blir bättre är stor. Jag siktar nämligen på att både sova tillräckligt mycket och vakna tidigt. Vilket kanske är lättare sagt än gjort, då den kombinationen är något besvärlig att få till…

Vad är oddsen att man vaknar så tidigt att man anser att cykeln är ett bra transportmedel? Vädret ser förvisso inte ut att bli det bästa, men det vore till fördel för allt och alla om man valde ett tvåhjuligt transportmedel.

Personligen så behöver man verkligen röra på sig mer. Visserligen går man i genomsnitt drygt 10’000 steg under en arbetsdag, men det känns inte tillräckligt. Speciellt inte om man snabbare ska tappa oönskad vikt. Lättja och viktnedgång går inte direkt hand i hand. Dåligt väder och viktnedgång är inte heller bästa vänner.

Bristande motivation är inte heller till fördel för något. Bekvämlighet är trots allt vad människan föredrar. Beklagligt som det än må vara med vad vi vet idag. Och vad jag själv visste för över 25 år sedan. Eller rättare sagt; vad jag började glömma för 25 år sedan.

Ögonlocken börjar bli tunga!

Det känns ändå bra att vara trött någorlunda tidigt en måndag. Det bådar onekligen gott för morgondagen. Tanken nu är att kunna lägga sig inom en timme, men för att det ska kunna ske behöver man få gjort en del saker först.

Därmed önskar vi på Hundgården er alla en riktigt trevlig kväll.

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 10 07 || 19:37

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Sovmorgon på en måndag?'

Subscribe to comments with RSS

  1. Turbo sover sött så det var nog rätt att ta sovmorgon en måndag.
    När det gäller vikten så tänker jag själv på att muskler väger mer än fett 🙂 började använda måttbandet, det hjälpte till att känna sej bättre till mods :p

    Marianne

    2024 10 09 || 09:11

Lämna en kommentar: