Halva september ligger bakom…

Inga kommentarer

Halva september ligger bakom

Halva september ligger bakom oss, och man undrar var tiden tagit vägen.

Hade man inte ganska precis semester där man kunde njuta av härliga dagar? Om än lite väl varma dagar enligt min smak.

Idag fick man tända kaminen vid hemkomsten. Kanske inte för att det var allt för kallt, utan mer för en efterlängtad mysfaktor. Kvällen som sådan är helt befriad från diverse måsten, och man kan tillåta sig själv att bara njuta.

Personligen uppskattar jag verkligen dessa kortare dagar. Det är ju trots allt mörkt när man lägger sig, och likaså när man vaknar. Allt erbjuder en mer gemytlig känsla, perfekt för detta boende.

Många mysiga kvällar är att vänta innan detta år är till ända, och som vanligt hoppas jag på att kommande vinter erbjuder mycket snö. En vit vinter är ju att föredra på alla tänkbara sätt.

Att ha kamin innebär samtidigt ansvar:

Visst, det är en härlig känsla att få känna värmen från kaminen, men man påminns samtidigt om att det också innebär ett ansvar: Skorstenen måste sotas.

Jag har ju tillstånd att sota min egen skorsten, och har så gjort under många år.

I den bästa av världar så är det något man vanligtvis gör i början av sommaren, men av någon anledning har det inte blivit av i år. Det är i alla fall viktigt att få gjort innan man börjar använda kaminen på allvar. Det sista man vill riskera är ju en skorstensbrand.

Men nu är dagen som sådan snart över. Veckans första arbetsdag är avslutad.

Efter jobbet åkte jag förbi Granngården och lämnade in den otursförföljda grästrimmern, i hopp om att få tillbaka den inom kort. Hur det egentligen blir med den saken återstår naturligtvis att se.

Vi på Hundgården önskar i alla fall er alla en riktigt trevlig kväll!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 09 16 || 20:39

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: