Mitt i all röra…

Inga kommentarer

Mitt i all röra

Mitt i all röra finns både hopp och lugn!

I morgon är det fredag, och efter jobbet skyndar man hem för att börja fixa med maten. Flickvännen och hennes döttrar kommer kort efteråt, och sen får vi alla en helkväll tillsammans.

Men innan allt detta måste jag få städat och tvättat. Därför behöver man gå upp extra tidigt i morgon så att man hinner med allt. Klockan ringer ca 04.30.

Först av allt ska hundarna få sin promenad och frukost, och sen ska det dammsugas och dammas efter bästa förmåga. Wilja fäller nu, så det bli hår överallt – direkt! Så, när man åker till jobbet är båda förvisade till hallen. Jag tänker att där är tillräckligt med utrymme för båda två medan jag jobbar.

Dessutom slipper man städa av vardagsrummet snabbt när man väl kommer hem. Jag ska försöka få så mycket som möjligt gjort idag, men snabeldraken får vänta tills i morgon.

Att städa för mycket idag kommer bara att vara ogjort i morgon. Livet med hundar är underbart, men man får planera för att få en fungerande vardag.

Medan kvällen närmar sig sitt slut så får jag passa på att njuta av livet. Stillheten just nu är mer än påtaglig. Huset värms sakta upp av kaminen, och man kan snart se fram emot att få krypa till kojs.

Gnället över en besvärande värme är snart blott ett minne. Kylan närmar sig, men ett välfyllt vedförråd kommer att lindra under lång tid framöver. Förhoppningsvis ända tills att vårsolen värmer.

Jobb väntas även denna helg!

Under lördagen är planen att arbetet ska fortsätta med staketet – och förhoppningsvis blir vi färdiga. Det ska bli så skönt att få avsluta detta projekt, så att man kan fortsätta på nästa.

Med erfarenheter man fått genom detta så får man nog överväga att dubbla tiden på varje projekt man bestämmer sig för. Det tog betydligt längre tid än man räknat med, men samtidigt blev det betydligt bättre.

Bättre är naturligtvis bättre än snabbast. Måtte man bara lära sig detta i tid!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 09 12 || 20:04

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: