Projekt tar mer tid

Inga kommentarer

Projekt tar mer tid ibland. Eller rättare sagt; Oftast. Att bygga nytt staket trodde jag skulle gå snabbt, men det visade sig att jag hade fel.

Idag fick vi upp en av grindstolparna, gjöt den, och fixade till grinden – utan att montera den.

Först måste betongen få en chans att härda. Därefter måste den andra grindstolpen komma på plats. Man kan se grinden stå lutad mot staketet i bakgrunden. Den är i detta skede ca 390 cm lång, men när den är monterad kommer den att kapas på mitten. En sektion kommer att utgöra en del av den, precis som med dem gamla rangliga grinden.

Trots att vi började förhållandevis tidigt så hann vi inte längre än så här. Värmen gjorde att vi fick avbryta arbetet strax efter lunchtid, men tacksamt nog har vi ändå fått gjort väldigt mycket.

Nu får nog detta arbete i stort vila tills nästa helg, när den andra och sista stolpen gjuts. Slutligen kommer man äntligen att kunna montera grinden, och vips så är staketet kring gårdsplanen färdigt.

Vissa projekt tar mer tid än man först beräknat, men det måste inte vara något negativt. Visst, det är ett högt staket kring gårdsplanen, men samtidigt är det bara bra för hundarna.

Några åsikter från hundarna har man i skrivande stund ännu inte hört.

En avkopplande kväll!

Efter dagens arbetsinsats så tänkte jag unna mig en ack så välförtjänt och avkopplande kväll på alla tänkbara sätt. Det vill säga: Man kommer att göra så lite som möjligt! När man vaknar i morgon behöver man få fixa med både det ena och det andra, men naturligtvis inte före man fått en närande kopp med kaffe.

Vad exakt jag kommer att göra återstår att se, men det finns alltid något att göra när man bor i ett hus.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig kväll!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 09 07 || 17:44

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: