7 år med hjärtstartare…

4 kommentarer

7 år med hjärtstartare

7 år med hjärtstartare i sin ägo! Det var under augusti 2017 som man shoppade online och köpte det bästa tillbehöret till bilen: En hjärtstartare!

I jobbet som ordningsvakt fick man rätt kunskaper för att införskaffa något användbart.

Hjärtstartaren har under årens lopp följt med mig på mängder av olika jobb, men har tacksamt nog nästan varit helt oanvänd. Av allt man köpt genom årens lopp är nog denna en av de bästa investeringarna.

Speciellt eftersom den är nästan oanvänd. Men den, och mer, finns där om det värsta inträffar.

Sen ett par år tillbaka registrerade man sig också som SMS-livräddare, och man önskar att än fler gör samma sak. För ett halvår sedan anslöt man sig även till Delta – Räddningstjänsten Väst.

Det känns viktigt att vara delaktigt i de samhällsviktiga tjänster som finns, även om man inte alltid har möjlighet att nyttja sina kunskaper. Men även om man sällan får larm, är det viktigaste att man är tillgänglig. Dessa tjänster skapar en grundläggande trygghet för hela samhället på alla tänkbara sätt.

Att vara aktiv i dessa tjänster ställer inga krav på att man måste åka. Det finns många anledningar till att man inte kan åka på larm som kommer in, men om du kan så åker du. Det betyder mycket.

Man bidrar med vad man kan, och när man kan. I Sverige har många liv räddats genom frivilliga insatser, oavsett om man varit ansluten till en tjänst eller om man bara råkat befinna sig i närheten.

Det frivilliga är guld värt på så många sätt.

Nu till något annat:

Under dagen levererade ByggMax det beställda materialet till staketet, och chauffören blev inte helt oväntat utskälld på alla sätt och vis. Lyckligtvis så verkade han ta det hela med ro.

I helgen börjar man bygga det nya staketet kring gårdsplanen, och förhoppningen är att man ska hinna klart med allt innan måndag. Det vill säga: Såvida inte vädret sätter käppar i hjulet.

Wilja poserar stolt på den dyra hög med virke som hon inte betalat en enda krona för. I bakgrunden ser man det gamla staketet, så lägg det på minnet. Det nya kommer att vara märkbart högre!

Under fredagen smygstartar man arbetet, och på lördag så kör vi igång på allvar. Målet är att vara klar senast under söndagen, men vädret får avgöra exakt hur väl man lyckas med den planen…

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 08 21 || 20:24

4 svar to '7 år med hjärtstartare…'

Subscribe to comments with RSS

  1. klokt att ha! 🙂

    Pauline

    2024 08 22 || 09:29

  2. Men så bra att du har en sån! 🙂
    Såklart vovven ska posa 🙂

    Annie

    2024 08 24 || 10:12

  3. Förresten de senaste gångerna har jag inte kommit in på länken du lämnat hos mig, stod stavfel el nåt sånt.
    Tänkte det kan vara bra att veta!

    Annie

    2024 08 24 || 10:13

  4. Så bra att ha en hjärtstartare i bilen, och ännu bättre att den inte har kommit till användning. Själv kan jag inte se att jag kan göra någon nytta vid en olycka utan tvärtom vara till besvär, jag vet praktiskt vad som ska göras, men erfarenheten har lärt mej att jag blir hysterisk och glömmer allt för stunden.
    Du har ett ordentligt helgjobb ser jag 🙂
    Önskar er på hundgården en fin helg utan regn så inte arbetsplanen spricker!

    Marianne

    2024 08 24 || 12:01

Lämna en kommentar: