Nu kan helgen avslutas

1 kommentar

Nu kan helgen avslutas

Nu kan helgen avslutas, och det känns som att man fått uträttat allt man ville. I förmiddags påbörjade man gräsklippningen, med den gamla trotjänaren som knappt håller ihop.

Det får mig och tro att man kanske behöver hitta en ersättare till nästa år. Men det får bli något man kan fundera närmare på längre fram.

Efter att gräset var klippt så tog man tag i den gamla rabatten som varit en skamfläck alldeles för länge. För sakens skull så kom jag ihåg att ta en bild “före” och “efter”.

Ja, skillnaden blev ganska tydligt, men samtidigt börjar jag fundera på om man inte skulle ta bort rabatten helt och hållet. Eftersom den står i hundgården är det inte riktigt läge att plantera så mycket där. Hundarna har en tendens att antingen gräva ner ben, eller bara lägga sig i den och sova en stund.

Få blommor skulle överleva det, oavsett hur vackra de än må vara. Därför får man försöka hitta ett bättre syfte till stenarna, men för stunden har jag ingen aning om vad man kan använda dessa till.

Dagens arbete var inte över därmed, utan man fortsatte med något man skulle gjort redan i våras: Tömma den gamla kompostbehållaren. Man använder ju två stycken växelvis, båda har varit fulla ett tag. Men efter den ena stått orörd sen 2022, kunde man idag gräva ur den så att man kan börja fylla på den igen.

Efter allt detta kände man sig mer än trött i kroppen, men ändå var man nöjd. Det viktigaste har blivit gjort. Efteråt kom flickvännen hit med sina döttrar och ogräsrensandet i hundgården kunde fortsätta.

Ja, det är inte så mycket ogräs där, men jösses vad snabbt det kikar fram igen.

Nu kan helgen avslutas!

Det kommer inte att hända speciellt mycket mer i kväll. Lite slötittande på Netflix, lite läsande, och sen ska hundarna rastas innan man kryper i säng. Det är högst troligt att man kommer att lägga sig ganska tidigt i kväll, då tröttheten blir allt mer påtaglig.

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 08 11 || 17:00

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Nu kan helgen avslutas'

Subscribe to comments with RSS

  1. Kan verkligen vara bra med före och efter bild ibland! 🙂

    Annie

    2024 08 12 || 19:53

Lämna en kommentar: